Monday, October 13, 2008

TINDAKAN KETUA PUTERI BUKIT BINTANG DI PERSOAL DAN DI KECAM ; APA AGENDA LENI ? PU3 BUKIT BINTANG KECOH KERANA LENI !

BUKIT BINTANG -- Tindakan Ketua Puteri Bukit Bintang Leni Abdul Latiff menunda tarikh persidangan Puteri UMNO Bukit Bintang di saat terakhir menimbulkan pelbagai persoalan sehingga ada beberapa ahli puteri di Bukit Bintang mula mempersoalkan agenda sebenar Leni. Insiden tersebut menyebabkan ada ahli Puteri yang menangis dan melepaskan geram terhadap Leni.Apa terjadi ?
Update terkini 13hb Okt
Wilayahkini juga telah dihujani beberapa emel selain komen berhubung insiden tersebut. Wilayahkini,difahamkan Leni hanya menghantar notis mesyuarat persidangan puteri 4 hari sebelum tarikh persidangan dan itupun beliau dikatakan menandakan tarikh "backdated". " Mengikut perlembagaan parti sebarang mesyuarat persidangan memerlukan 14 hari notis.Kenapa Leni sebagai Ketua Puteri tidak bertanggugjawab dalam hal ini ? Adakah ini satu permainan politik ataupun muslihat lain ? Ada agenda lain ataupun ataupun ada isu lain yang tersirat dan tersurat disebaliknya? ".
Ada pihak pula mengambarkan , ianya permainan politik Leni terhadap Ketua Bahagian atas beberapa sebab? Betul ? Pasukan Wilayahkini akan siasat.
Tindakan Leni bukan sahaja telah dikatakan telah mencemarkan nama baik UMNO Bahagian Bukit Bintang malah Leni dikecam teruk. Wilayahkini juga difahamkan akan ada beberapa tindakan susulan terhadap Leni selepas ini ?
Dalam beberapa emel yang diterima , ada yang menyatakan supaya Leni bersikap rasional kerana selaku Ketua Puteri yang akan bersara tahun ini , dan beliau perlu menunjukkan satu contoh dan teladan terbaik kepada ahli - ahli puteri dan bukanya mencemarkan nama baik puteri bahagian.
Perebutan jawatan Ketua Puteri Bukit Bintang kali ini menyaksikan persaingan sengit antara Rozai Zuzana Zainal Abidin dan Masmira Mohd Salleh.
Sementara itu, dalam satu pihak yang lain pula, mereka menyalahkan Setiausaha Bahagian yang tidak bertindak efesyen menangani masalah tersebut dan menuduh Leni tidak bertanggungjawab. Penyokong Leni pula berpendapat ini semua kelalaian Setiausaha Bahagian dan bukanya Leni.
Apapun insiden tersebut telah menyebabkan pelbagai pihak kurang senang.
Gambar menunjukkan Leni ( kiri ) sedang bertikam lidah dengan seorang AJK Puteri Bukit Bintang, Lyana Mustafa mengenai insiden tersebut.

135 comments:

Anonymous said...

ape sudah jadi? ape cite ni? penat woo nk bersidang byk kali..

Anonymous said...

Geng,

I rasa sebelum kita ni melompat tengok berita ni, baik kita tanya budak bukit bintang. Setahu i, Bahagian Bukit Bintang mengarahkan Puteri dan wanita tangguh mesyuarat.

Pu3 bhgn ???... said...

Betul geng...mmg aky dah dgr crite mesy pu3 BB kene tangguh atas arahan bhgn bbrp hr sblm tarikh sbnr...dgr crite arahan kuar sbb nak tunggu datuk azim balik.. kesian kat leni sbb dia pun pening kpl ttg hal nie...bkn keputusan dia pun..

Anonymous said...

lor... cian yer.. tak pasal k.leni kene marah.. bt kite kene tgu kesahihan citer ni.. bdk pu3 BB pls citer ape yg jd sbnrnya..?? huhu

gadis melayu BB said...

Dengar cerita Leni ingkar arahan UMNO Pusat dan hantar notice hanya empat hari sebelum mesyuarat dan itupun back dated punya notice.Apa hal ni ?

Anonymous said...

Alahai nampak macam pasar je tak profesional langsung.

Anonymous said...

alahaiii... pantun pendek-pendek sudahlah..budak2 pun dah terduduk..dah lapar tu..(PESTA PANTUN MAJLIS HARI RAYA B.BINTANG )

I smell a rat... said...

Puteri jadi mangsa Ketua Bahagian lagi. Tak serik2 orang atas main kotor dgn Puteri yg dikatakan tak pandai.
Sape yg tak professional.Bahagian ke Puteri?

Tikus mondok dalam kawasan said...

Puteri BB,
Repot polis la!! Malu Bahagian weiii.Keluar paper... sampai tercangkung minah sorang tue!
Azim hilang credibiliti - Puteri pun tak terjaga.

Anonymous said...

hmm..camana la puteri BB nih boleh kuar notis pendek tak ikut peraturan..suka-suka dia pulak nak buat bila ikut tekak sendiri..tak pikir ke para perwakilan/wakil puteri negeri yang akan hadir pun dah ada set program lain siap2 & awal2 lagi..

susah sangat ke nak kuarkan notis ni??..susah sangat ke nak ikut peraturan??..nak menang sangat ke buat cepat2???..apa agenda nih??..apa kes??..

Anonymous said...

Pihak pengurusan pu3 bb mmg pandai berlakon..puas Leni and the AJKs hafal skrip malam sebelumnya di Rasta sampai pukul 2.30 pagi..yelah nak convincekan perwakilan and press bukannya mudah..nasib baik leni and lyana handal berlakon..kalo tak kantoi macam selalu..sudah tau salah nak tegakkan benang yang basah..perlembagaan mana ikut pun tak tau..padahal sumernya pandai2x and profesional tapi bab perlembaaan nie kureng sikit..apa2pun confirm dapat anugerah semasa Mesyuarat Bahagian nanti khas dari Montreal, Canada..Jangan lupa allah swt melihat ulah anda..

Anonymous said...

Leni..leni..tak habis2x nak kelepet..skrg lagi dahsyat..panggil press..kalo nak glamour pun takyah gitu sekali..sedar2xlah jasa azim pada mereka dan keluarga mereka..kalo tak takkan mampu pakai bmw 3 series kot..jgnlah dijolok sarang tebuan..nnt menyesal tak sudah..yelah segala taktik dah tak boleh dipakai..batalkan perwakilan2cawangan, tau2x kena batang hidung balik..lain kali ambik buku perlembagaan, rebus minum airnya barulah pandai..ini dah 4 tahun jadi KPU3, korum bersidang pun tau..korum 9 orang kak bukan 2 orang..notis 14 hari kak, bukan 4 hari..

Anonymous said...

Yang menangis tu agaknya sebab dah keluar banyak modal untuk katering & buku laporan agaknya. Kalut sangat. Tak masyuk kot. Lebur jadi ampeh. Tak pun duit dah huluq. hehe. (perenggan ini hanyalah spekulasi saya sendiri).

Itu la, lain kali, jangan la pandai-pandai order/print dulu. Pastikan dulu notis yang dikeluarkan oleh Setiausaha Puteri Bahagian awak tu sah ke tidak, atau bukannya jenis yang back dated. AJK Puteri UMNO Bahagian pun tegurlah sama Setiausaha atau Ketua Puteri awak tu kalau ada mana-mana yang tak betul. Janganlah asyik duduk diam jadik tukang stamping. Takkanlah kalau dorang ajak terjun longkang, nak masuk sama ramai-ramai.

Setiausaha UMNO Bahagian sendiri dah beri jawapan pada akhbar bahawa notis 4 hari oleh Puteri ini memang tidak boleh diterima. Ingat orang di pejabat UMNO Bahagian tu bodoh/dungu ke? Kalau sayap Puteri ni bagi alasan tak tahu atau masih baru, bertanya. Bukak mulut tu luas-luas sket. Kalau tak faham Bahasa Malaysia dalam buku peraturan, belajar. Tak susah mana pun. Cawangan pun bukannya banyak sangat sampai beratus.

Kalau buat tarikh notis ikut peraturan, sempatlah kita nak beritahu semua perwakilan untuk hadir. Bukannya kena hantar naik sampan atau redah hutan pun. Hehe.

Apapun, Kita tengok nanti bukti2 semua ini semasa Mesyuarat UMNO Bahagian Bkt Bintang nanti. Bangkai gajah mana boleh tutup pakai daun pisang. Kalau nasi lemak lima puluh sen, boleh la kot.

Senang cerita, ini semua nak memalukan Ketua Bahagian sendiri. Konon-kononnya, Bahagian ada campurtangan dalam hal ehwal Puteri. Haha. Politik murahan betul. Macam-macam ada. Entah bila la Puteri-puteri ini semua nak matang.

Nasik lemak said...

Tak apa...korang tak tau cite sebenar.Laporan telah pun dihantar ke atas.
Tengok sapa yang salah ok..

Anonymous said...

Nampak mcm dah plan la benda ni semua. Mcm x logic la. Mmg obvious nak malukan bhg bb. Harap2 jgn la ada yg terpedaya dgn lakonan leni ni. Lepas ni mesti ada lakonan lg utk menangih simpati pulak. Apa2 pun..jgn la melibatkan press..settle dgn baik lepas ni.

Anonymous said...

Kalau betul ikhlas kita nak berjuang dalam Parti UMNO untuk kepentingan Agama, Bangsa dan Negara, rasanya dah berbuih mulut pemimpin atasan beritahu/pesan/arah/merayu supaya Ahli haruslah bertindak mengikut saluran jika ada sebarang perselisihan/permasalahan dan JANGAN sesekali libatkan media. Rasionalnya, orang UMNO sendirilah yang perlu jaga nama baik Parti UMNO. Takkan kita nak suruh orang parti PKR, DAP, PAS atau orang Hindraf pulak?

Entah apa la untungnya nak beritahu seluruh Malaysia masalah dalam kain sendiri pun tak tahu la. Lagi orang-orang Melayu ketawakan, mencebik dan meluat kat UMNO ada la. Pendekatan berbincang seperti sebuah keluarga, jangan diharap. No way! Yang lucunya, lagu UMNO tiap-tiap tahun menyanyi sampai nak keluar anak tekak. Maksud lirik lagu tu, haram tak hayati dan fahami. Ada Aku Kisah!

Buat malu orang Melayu dalam UMNO je. Dah la PRU yang lepas rakyat dah protes sampai nak terlungkup. Tak sedar-sedar lagi orang Melayu ni!

Anonymous said...

Sepatutnye sebagai Ketua Puteri Leni perlu gunakan saluran yg betul kalau ada sebarang masalah iaitu melalui pentadbiran Bahagian atau Ibu Pejabat Umno. Tak harus la babitkan press dlm permasalan Puteri sendiri. Dia harus menghormati nama baik Bahagian sendiri. Hello hello ibu pejabat...ape citer ni? Komen la sikit atau nak terus ambil tindakan je ni? Ye lah salah satu surat khabar yg melaporkan tukan surat khabar pembangkang..tentu diaorang suka melaporkan citer umno pecah belah mcm ni. Haiyaaa..

Anonymous said...

Siape Leni ni? Terror sangat ker dia kat bahagian tu?

Anonymous said...

Apa masalah PU3 di Bukit Bintang nie? macam ada yang tak kena jer? Dengar2nya diaorang nie bagus tapi kenapa tetiba jer jadi macam nie? Tak cukup perhatian yang diberi ke di Bahagian? Sampai kena panggil press?

Anonymous said...

Pu3 Bukit Bintang terpengaruh dengan stail Hindraf rasanya. Takpun, bila nak beri nasihat sekali lagi, pemimpin atasan kena cakap bahasa tamil.

Anonymous said...

nak tanya sikit pada ketua-ketua pu3 cawangan di bahagian bukit bintang yang ada di sini;

1. sebenarnya berapa haribulan tarikh notis dikeluarkan untuk panggil mesyuarat puteri bahagian?

2. tarikh terimanya bila?

3. ada tak susulan panggilan telefon/sms kepada semua ketua puteri cawangan yang terlibat oleh pen. setiausaha puteri bahagian untuk memaklumkan bahawa notis mesyuarat telah dikeluarkan, di pos/faks atau ditinggalkan di pejabat bahagian untuk diambil?

tk.

WILAYAH KINI said...

Salam perjuangan kepada semua pembaca Wilayahkini khususnya di Bukit Bintang.
Selamat Hari Raya ,Maaf Zahir dan Batin.
Wilayahkini kecewa kerana ada pihak yang mengunakan nick name Wilayahkini untuk membuat komen dan kami terpaksa keluarkan.
Selama ini,sepertimana yang diketahui semua pihak Wilayahkini selama ini , sehingga hari ini mengamalkan dasar terbuka dalam isu penghantaran komen dari mana - mana pihak.Kami tidak buat sebarang sekatan TETAPI sekiranya komen - komen tersebut berbau teralu personal ataupun berbentuk lucah dan kurang bermoral - kami tidak teragak - agak untuk keluarkanya dari posting.Kami sentisa memberikan ingatan ini dari masa ke semasa.Kami juga selalu menasihatkan , kalau boleh lebih baik gunakan "nick name" masing - masing dan jangan pula curi nick name orang lain.Terlalu banyak juga pihak yang pihak yang buat aduan kepada Wilayahkini mengenai hal ini malah mereka mencadangkan Wilayahkini tapis dulu sebelum membuat sebarang posting tetapi kami percaya dengan pembaca kami.
Dalam isu Bukit Bintang inipun, kami mendapati beberapa komen telah keluar dari topik dan ada pula yang ambil kesempatan untuk "atatack" peribadi orang lain.Sepertimana selama ini - berita yang lain,sekiranya Wilayahkini mendapati sebarang komen diluar batasan - kami akan tarik balik.Isu Puteri ini telah didedahkan di media massa pada hari Ahad.Kami di Wilayahkini juga telah menjalankan siasatan dan homework sendiri sebelum release berita ini.Malahan kami juga ada menerima beberapa emel mengenai insiden tersebut.Kami juga telah check dengan pihak tertentu dalam UMNO untuk memastikan beberapa perkara mengenai insiden tersebut.Malah nama Pu3 Bukit Bintang telah tercemar akibat insiden tersebut.Persoalanya kenapa Leni sebagai Ketua Puteri tidak menghantar notis 14 hari dan hanya guna notis 4 hari dan itupun tarikh backdated? Di mana silapnya? Isunya ialah pembatalan mesyuarat di saat terakhir. Sekiranya mesyuarat pu3 di bahagian - bahagian lain di WP boleh berjalan seperti dirancang kenapa tidak di Bukit Bintang.Setiausaha Bahagian juga perlu bertanggungjawab dan main peranan.Jangan kita nak main tolak - menolak.Kita perlu tumpukan pada isunya dan bukanya lari dari isu.Wilayahkini juga dengar macam - macam mengenai beberapa individu tetapi kami di Wilayahkini bukanya nak sibuk sangat nak jaga tepi kain orang lain.Kami di Wilayahkini sedia memberikan ruang kepada mana - mana pihak yang ada kebenaran.Kami tidak mahu pula ada pihak lain yang ambil kesempatan dan ada agenda tersendiri.
Salam

Anonymous said...

Saya berpendapat, jika benar notis itu tidak menepati peraturan mesyuarat yang termaktub, pihak pentadbiran UMNO Bahagian memang berhak untuk membatalkannya dan meminta supaya Puteri UMNO Bahagian memilih satu tarikh yang lain atau baru, jika ianya masih di dalam tempoh yang dibenarkan oleh UMNO Pusat untuk sayap mengadakan Mesyuarat Perwakilan mereka.

Ada perbezaan yang jelas di sini, iaitu, diantara kes pihak Pentadbiran UMNO Bahagian tidak membenarkan langsung untuk sayap bersidang (campurtangan dalam hal dalaman sayap tanpa alasan munasabah) atau mereka telah meminta sayap untuk menunda kepada satu tarikh yang baru, yang juga memenuhi syarat-syarat peraturan seperti yang telah ditetapkan.

Risikonya di sini, jika pihak UMNO Bahagian bersubahat atau terlepas pandang untuk membenarkan sayap bersidang walaupun terdapat hanya sedikit kesilapan teknikal, ada kemungkinan yang sangat besar Mesyuarat Perwakilan UMNO peringkat Bahagian juga akan terjejas, dikira batal dan menjadi tidak sah. Itulah yang telah terjadi kepada kita semua sedikit masa dahulu, sehingga menyebabkan Mesyuarat Agung UMNO Malaysia diputuskan tidak sah & parti UMNO telah diharamkan oleh mahkamah!

Saya difahamkan, tindakan oleh pentadbiran UMNO Bahagian tersebut diambil setelah adanya bantahan bertulis yang telah dibuat oleh Ketua Puteri UMNO Cawangan2, yang mana, mereka jelas merujuk kepada Peraturan Mesyuarat oleh UMNO Pusat.

Kita harus maklum bahawa peraturan notis sebenarnya adalah bertujuan untuk memudahkan semua pihak dan parti bersikap adil kepada semua ahli. Bukan sahaja untuk kebaikan pengurusan sayap itu sendiri, tetapi, adalah untuk memudahkan Ketua-Ketua Puteri UMNO Cawangan memaklumkan kepada semua perwakilan yang telah terpilih secara demokrasi untuk turut hadir menjalankan amanah & tanggungjawab ahli akar umbi untuk memilih kepimpinan yang baru. Juga, untuk memudahkan pihak pentadbiran UMNO Bahagian menghantar wakil sebagai pemerhati perjalanan mesyuarat.

Pada 12hb Oktober (Isnin), saya telah menerima satu salinan sms dari salah seorang Ketua Puteri UMNO Cawangan di Bahagian Bukit Bintang yang jelas menyatakan bahawa tarikh Mesyuarat yang baru adalah pada 26hb Oktober, yang mana saya kira, telah memenuhi peraturan notis berkaitan jumlah harinya. Dan saya pasti, pihak pentadbiran UMNO mahupun mana-mana pihak yang terlibat, tidak akan ada masalah dengan tarikh baru yang telah dipilih ini.

Jadi teruskan bermesyuarat dan tunaikan amanah ahli akar umbi dengan baik pada hari yang telah ditetapkan. Jika mahu bertanding atas alasan demokrasi, bertandinglah. Cuma pastikan ahli tidak berpecah belah selepas selesai.

Anonymous said...

Pembetulan:

Tarikh saya terima salinan sms adalah pada 12hb Oktober adalah hari AHAD, dan bukannya Isnin seperti yang telah ditaip. Maaf di atas kekeliruan tersebut.

Anonymous said...

selamat bersidang... jangan pasal nak menang, last swing awak tabuq duit... hish hish.... ini terjadi dlm salah satu bahagian di WP jugak... baru je bersidang

Anonymous said...

kauorang ni tak berhenti henti nak kecam leni ni apahal? Siapa makan cili dia yang rasa pedas.Tindakan leni dipuji kerana dia merupakan serikandi puteri, sebab tu lah ramai yang komen blog ni nak lepaskan geram kat dia. Tak berani buat macam tu depan dia, takat nak mengumpat, memfitnah, mencaci cerca dalam blog, takde faedahnya and you guys are getting yourselves in deeeeep, deeeeep trouble. Biarlah pihak yang berkenaan menguruskan permasalahan ini. Memang leni seorang pemimpin puteri umno yang hebat dan puteri bahagian menpunyai semangat puteri yang jitu dan hebat. Tapi bila orang irihati dan cemburu mulalah macam - macam fitnah dan kecaman yang dibuat terhadapnya. Semua yang nak komen dalam blog ni, tolong jangan keluarkan statement yang anda sendiri tak tahu dan setakat mendengar khabar angin dan dari mulut orang, buruk padahnya. Mengenai statement "setelah siasatan dibuat", siasatan apa tu? Macamana seseorang boleh dapat kuasa untuk menyiasat ni? hebat.....semua orang boleh jadi penyiasat persendirian sekarang dan suka - suka pass comment tanpa mengetahui hujung pangkal cerita. Ni pasal hal 4 hari ni.....salah tu....jangan cakap macam tu sebab memang tempoh notis 14 hari tu sah mengikut peraturan....saya ulangi semula notis 14 hari memang telah diberikan...mereka yang pandai - pandai cakap 4 hari tu baik retract your words because tempoh 14 hari tu memang sah dan saya nasihatkan kepada mereka - mereka tu yang bencikan sangat kat leni,beristighfar dan berselawat lah ke atas nabi s.a.w

Orang berakal said...

kau orang ni tak de keje lain ke? Asyik - asyik hentam leni, just because leni ni seorang ketua puteri bahagian yang hebat dan berkarisma, biasalah orang tunggu nak attack, macam cerita bawang merah dan bawang putih. Ni mesti ada yang standby kat internet nak tengok je, masuk je blog puji leni atau puji puteri, terus bantai leni....ish ish ish....senangnya keje, kalau takat nak memfitnah dan bergosip, siapa pun boleh buat, bukan perlu modal pun. Biarlah mereka ni selesai problem mereka sendiri. Satu lagi, tolong jangan kelirukan orang - orang ni sebab notis 14 hari adalah mencukupi dan takde sebarang bantahan dari siapa - siapa kepada puteri bahagian. jadi, mereka - mereka tolong jangan memandai bagi statement 4 hari sebab yang sebenarnya notis telah diberikan 14hari menurut perlembagaan.

Orang Kampung said...

Eh....eh....mana lah si leni tu ada BMW 3 series....he he he...mengarutnye lah, si leni tu keje makan gaji, anak ramai, yang ada BMW 3 Series tu adalah calon sorang tu.....tanya siapa siapa kat bukit bintang semua orang tahu, siapa yang ada BMW, siapa yang ada Ferrari, mereka - mereka ni yang tak setuju tuuuuuuuuuuu.....tembelang sudah pecah.....oooops...sekarang nak attack leni dan puteri bahagian sebab nak cover salah tu....terkapai - kapai nak tunjuk kat ketua bahagian nanti bila balik yang mereka ini kononnya menyelamatkan maruah bahagian dengan menghentam leni dan puteri bahagian dalam blog dan mengada adakan cerita...dah kelepet...he he he...kelepet..kelepet

Anonymous said...

Kalau takut kena hentam atau kritik dengan 'public' dan bengang bila kita ni tak dipuji sentiasa, lain kali janganlah melibatkan media massa untuk dedahkan masalah dalam umno.

Orang lain pun sebenarnya tak ingin nak campurtangan masalah2 cik kak ni semua oi. Bila dah keluar cerita & gambar dalam surat khabar yang menyakitkan mata & hati pembaca, tak pasal-pasal orang umno dari bahagian lain yang terlibat pun kena tempias & ditempelak sama. Ada faham ka?

Kalau rujuk pada pengurusan umno dulu kan ke senang. Sorang pun tak tau apa-apa & berhak kata apa-apa sebab tak ada modal/sumber dari media massa.

Bila dah jadi macam ni, tahu pula minta pembaca semua biarkan mereka selesaikan kes mereka ini sendiri. Lain kali pikir dulu betul-betul sebelum panggil 'press' ok. Kalau 'press' tu datang sendiri tanpa dijemput pun, tak susah untuk kata 'saya akan komen kemudian, jika perlu, kerana ini melibatkan masalah dalaman parti. Kami harus merujuk dahulu kepada pihak yang berkaitan'.

Takkan pernah dengar & faham nasihat pemimpin tertinggi UMNO?

Anonymous said...

Orang lain pun sebenarnya tak ingin nak campurtangan masalah2 cik kak ni semua oi. Bila dah keluar cerita & gambar dalam surat khabar yang menyakitkan mata & hati pembaca, tak pasal-pasal orang umno dari bahagian lain yang TAK terlibat pun kena tempias & ditempelak sama. Ada faham ka?

Takkan TAK pernah dengar & faham nasihat pemimpin tertinggi UMNO?

Anonymous said...

siapa calon yang pakai bmw tu? dia dapat projek mewah dari mana2 umno ke?

Anonymous said...

korang kena kencing la dengan leni & the geng nih.

untuk pengetahuan semua, sebenarnya pada 7hb oktober baru leni bagi sms pada ketua-ketua puteri cawangan utk maklumkan akan ada mesyuarat khas penamaan calon & mesyuarat puteri bahagian pada 11hb oktober.

malam 8hb oktober, ketua2 puteri dipanggil ke pejabat bahagian isi borang bersetuju atau tidak dengan pencalonan & isi borang angkat sumpah semua..Malam tu juga baru ketua2 puteri terima salinan fotostat notis yg bertarikh 27hb september ..walaa..takkanlah dari 27hb duduk senyap, tiba2 notis tu boleh muncul???..dah la sms pun baru dapat semalam (7hb oktober)..lama betul ye masa diambil utk sms tu nak sampai pada yg empunya hp..nak salahkan siapa?..kalau tak salah penolong setiausaha puteri itu sendiri, mestilah leni sebab dia yg keluarkan arahan.

kalau betul tarikh 11hb oktober telah dipersetujui oleh umno bahagian, mesti ada cop pengesahan penerimaan rasmi notis tersebut besertakan tarikh & masa oleh setiausaha bahagian atau setiausaha kerja umno bahagian..bukan ke notis tu kita kena s.k. pada umno bahagian?..dan seharusnya ketua2 puteri2 cawangan telah mendapat tahu secepat mungkin (antara 27-29hb September) untuk dimaklumkan pula kepada perwakilan masing-masing yang telah terpilih..kalau bagi alasan tak tahu nombor telefon, alamat & faks ketua2 puteri cawangan terlibat, boleh kot tanya di pejabat umno bahagian..takkanlah itu pun orang lain nak tunjuk atau ajarkan.

yang lucunya, leni bagi sms 10hb oktober kata ‘mesyuarat ditangguhkan atas arahan dato’..dalam the star tulis, leni kata dia cuba hubungi dato tetapi tak dapat..sekejap puetri tuduh umno bahagian campurtangan, sekejap call dato’ suruh ambil bahagian utk beri penerangan kepada perwakilan yg hadir..ini drama apa ni?..apa kena mengena dato’ nak beri arahan suruh batal?..cuba la bagi alasannya sekali..takpun, cakap je terus terang ‘yang sebenarnya saya sendiri yg dah silap kuar notis lewat atau lewat maklumkan pada semua yg terlibat, so, pejabat umno & dato telah batalkan minta kuarkan notis baru yg mengikut peraturan persidangan’..

kalau duk diam aje, ada la ‘puteri-puteri’ yg bengong tuduh umno bahagian campurtangan & mesyuarat puteri kena tunggu dato’ balik juga kalau nak diadakan..hmm..tambah dua kali ‘puteri-puteri’ yg bengong, tuduh kata mesyuarat ditangguhkan sebab nak bagi calon pilihan dato’ menang jugak dalam pertandingan.

bukannya ramai/majoriti pun yg hadir..yang hadir pun jenis kaum kerabat suku sakat puak yg dah tau notis tak betul, hadir jugak tanpa usul periksa & bertanya pada umno bahagian..puteri2 yang tahu notis tu tak betul & menyalahi peraturan, buat apa nak datang buang masa kat situ..kalau bersidang pun jadi tak sah.

Pu3 Angels said...

Siapa tak kenal Leni ? Wiayahkini tolong siasat sikit.Kita tahu agenda dia.

Anonymous said...

Apa jasa Leni kepada UMNO Bukit Bintang? Semua nak hidup senang lenang.Pu3 di Bukit Bintang pun dah fed up dengan perangai Leni.Dia pun kejar projek aja. Mana dia ada fikir mengenai masa depan Pu3 Bukit Bintang.Cukuplah.Kami dah fed up.Kalau Setiausaha Bahagian salah, dia kena jawablah.

Pu3, WP said...

Saya merupakan salah seorang perwakilan Pu3 di Bukit Bintang amat kecewa dengan tindakan Ketua Puteri Bukit Bintang tidak bertanggungjawab.Mereka kena faham masalah Pu3 bukanya pentingkan diri sendiri.Kita pun tahu.Jangan nak tayang wayanglah Kak Leni.

Anonymous said...

Leni ada agenda..tolong siasat...

Pu3 Angels said...

kauorang ni....tak habis - habis nak burukkan leni, ye lah takat nak kutuk, nak fitnah, nak kata macam - macam beruk pun boleh buat....tapi tak berani pulak letak nama sebenar...he he he....karut betul cerita hentam leni ni...leni yang berani, leni pejuang bangsa, agama dan negara...Hidup Leni!Ni mesti ada orang yang sakit hati ni...kalau tak percaya tengok....mesti ada yang hentam leni lepas diaorang baca komen saya ni....sabar lah leni...diaorang ni not worth it, baik kau baca majalah gila - gila lagi bagus.....

Anonymous said...

ni....ape bende ni....kauorang punya komen hentam leni dan pu3 bukit bintang teruk betul...yang kata leni ada agenda tolong siasat memang tengah siasat la ni, u all dont worry, tapi lepas siasatan terperinci di buat, mari kita tengok siapa yang kena.....ha ha ha....ha ha haaaaaaaaaaaaaa, siapa yang ketawa sekarang akan menangis kemudian hari.

Anonymous said...

Ishhh....kauorang ni, kan betul satu komen sebut kat dalam blog ni, kalau ada je komen puji leni dan berikan maklumat yang betul, mesti ada yang terus komen hentam leni, bukan apa...paham...anda ni ditugaskan untuk duduk di hadapan blog ni 24jam dan ditugaskan untuk menjawab sebarang komen yang puji leni, macam kena gigit semut merah kan...melompat lah...kah kah kah...eeeeeiiii, sakit hati betul kauorang kat leni ye....ada banyak ubat dan tonik hati dalam pasaran sekarang, cubalah..mana tahu berkesan.

Singa Lapar said...

Ni...kepada mereka yang dok cerita macam - macam pasal notis tak lengkap lah, sms lah dan sebagainya, bawak lah bende tu kat atasan...yang takat bantai leni kat blog ni takde faedahnye....semua orang dah tahu yang the comments in this blog is created to bash up leni and pu3 bahagian. Brave lah sikit, asyik leni dan pu3 bahagian yang brave, kauorang ni asyik main kot komen blog je....sembunyi macam tikus, keluar la.

Anonymous said...

kita perlu beri pujian kpd wilayahkini kerana sejak ada blog wilayahkini banyak berita mengenai pu3 diketengahkan dan nama pu3 wp juga mendapat perhatian seluruh malaysia. Saya nampak berita mengenai pu3 bintang biasa aja. Apa yg keluar di media lagi teruk. Mungkin Leni sendiri dapat membuat penjelasan di Wilayahkini. Habis cerita. Kenapa kita nak ghairah dan gersang? Fikir2 fikirlah. Dulu kita tak ada platform tapi sekarang Wilayahkini pun dah jadi macam Malaysiakini. Gunakanlah dgn baik.

Anonymous said...

padan muka!..kalau tak sanggup kena kritik dalam blog, lain kali jangan menggatal nak citer masalah sendiri dalam paper & ajak satu negara berdebat sapa betul sapa salah..hihihi.

Political Observer 1 said...

Wilayahkini is NOT like Malaysiakini.

Malaysiakini has been widely considered to be one of the leading non-government owned paid-news agencies in Malaysia. It is estimated to attract over 170,000 visitors in 2008. Malaysiakini is ranked as the 16th most popular web site in Malaysia (ahead of Star) in 2008.[2]

Unlike most news sources in Wilayahkini, Malaysiakini remains free from biased opinions. Malaysiakini is widely considered to be the country's only credible, independent voice unlike Wilayahkini.

Anonymous said...

Eh.....peliknya gerangan siapa pulak yang cakap serikandi leni tak sanggup kena kritik dalam blog...orang yang cakap tu yang tak sanggup baca leni kena puji dalam blog...itulah yang sebenarnye.....he he he....

wilayahkini observer said...

Political Obsever may be still in middle of sleeping ? Wat they was talking about Wilayahkini role lately in helping promote FT news , specially UMNO news. Ofcourse u cant compare wth Malaysiakini.But, in future, wth Allaw SWT blessing,Why not?
R u saying other blogs and new channel no bias? Oh goshhhh.Come on lah, where is yr justification? Dont be so selfish.
Wilayakini, go on men.

Anonymous said...

jakarta oh jakarta....dapat jugak habuan hasil pengkhianatan. Ada lagi invitation nak pi jakarta .... still open....

Anonymous said...

Blog wilayahkini patut dipuji kerana menyiarkan semua komen tetapi janganlah pulak wilayahkini yang bagi komen mengenai sesuatu isu yang belum mendapat pengesahan black and white dari pihak atasan. Perkara ini dalam sisatan. Other than u all are doing well....

Anonymous said...

Untuk pengetahuan semua parking kat KLCC Convention Centre mungkin limited, boleh parking kat KLCC dan jalan kaki ikut terowong KLCC ke Convention Centre. Siapa yang dapat jemputan tak yah makan lunch, sana banyak makanan.

Anonymous said...

Apa yang saya lihat di sini, pembaca banyak memberi komen/kritikan kepada Puteri Bukit Bintang berkaitan pembabitan akhbar-akhbar di dalam masalah parti UMNO.

Blog ini pastinya bukan pentas untuk menghakimi perkara ini.

Komen atau maklumat yang dihantar oleh Ketua Puteri Cawangan & Perwakilan (Bahagian Bukit Bintang) yang terlibat itu sendiri, sekurang-kurangnya dapat memberi info tambahan buat pembaca untuk menilai sendiri keadaannya berbanding dengan laporan di dalam akhbar-akhbar utama tempohari, yang mana, ianya amat terhad.

Samada maklumat yang dinyatakan adalah benar atau tidak, kita sama-sama nantikan keputusannya oleh ibu Pejabat UMNO.

Anonymous said...

[..datanglah beramai - ramai dengan kamera anda semua ke majlis hariraya pada hari ini, 15hb Oktober, jam 5 hingga 10mlm bertempat di Ballroom 1, level 3, KLCC Convention Centre, Kuala Lumpur..]

harini 15hb ke 16hb???.kalau 16hb, dah lepas la kot majlis ni?. ke tarikh kat jam aku yang silap?

Anonymous said...

oh...terima kasih di atas pembetulan ini...ya semua datanglah beramai - ramai ke majlis hariraya pada hari ini, Jumaat 16hb Oktober 2008, jam 5ptg hingga 10 mlm bertempat di Ballroom 1, Level 3, KLCC Convention Centre, Kuala Lumpur...terima kasih kepada pembetulan...datang jangan tak datang.....

Anonymous said...

oh.....ini lah yang berlaku kot...kesian budak - budak tu,betul lah macam surat khabar arus kerajaan laporkan, ada sabotaj, sememangnya ada dan ada pulak terima sms khabar angin yang katakan batal...sama lah macam kes majlis hariraya ni petang ni...eh...kalau macam tu aku pun nak pegi....gerenti mesti aku makan habis kenyang hari nie...untung - untung dapat package pegi melancong ke jakarta..

Anonymous said...

oh....he he he ....16hb hari khamis....2008...

Anonymous said...

[..ya semua datanglah beramai - ramai ke majlis hariraya pada hari ini, Jumaat 16hb Oktober 2008, jam 5ptg hingga 10 mlm bertempat di Ballroom 1, Level 3, KLCC Convention Centre, Kuala Lumpur...terima kasih kepada pembetulan...datang jangan tak datang.....]

alamak..ko taip 16hb dah betul dah, tapi tulih ari JEMAHAT la pulak..bukan khamis ke arini??..orang kat opis ni pun dah eran semacam nengok aku duk sibuk tanya n call sana-sini kompomkan yang arini berapa hb tadi..

dah settle tanya berapa hb, depa tercengang sbb aku sibuk duk tanya arini khamis ke jemahat plak..keh keh keh

Anonymous said...

iye lah...itu lah aku dengar cara - cara sabotaj

Anonymous said...

kauorang berdua ni chatting online lagi bagus, buat menyemak je komen kat blog ni..anyway jemputan tu adalah pada hari ini, khamis bersamaan 16hb Oktober 2008, Ballroom 1, Level 3, KLCC Convention centre jam 5 - 10 pm.

WILAYAH KINI said...

Salam kepada semua.Wilayahkini mendapat info, persidangan Pu3 Bukit Bintang pada 26hb Oktober di Saloma ?
Harap dapat dipastikan.Sekiranya ada gambar sila emel kepada Wilayahkini di wilayahkini@gmail.com
Gambar Leni dan juga mereka - mereka yang bertanding supaya kita dapat rangkumkan semua. Salam

Anonymous said...

Ya betul maklumat wilayahkini terima itu.

SMS dari leni pada 12hb Oktober beritahu Mesyuarat Perwakilan Puteri UMNO Bahagian Bukit Bintang akan diadakan pada 26hb Oktober Ahad, jam 10 pagi di Saloma Bistro Jln Ampang. Notis Mesyuarat untuk setiap Perwakilan mengikut Cawangan masing-masing sudah boleh mula diambil di Pejabat UMNO Bahagian bermula 13hb Oktober.

Ini baru la betul! Profesional. Notis keluar & disusuli dengan SMS serta-merta. Notis pun cukup 14 hari sekurang-kurangnya.

Nak beritahu Perwakilan kami di Cawangan masing-masing supaya bersedia (ambil cuti kalau ada yang kena bekerja pada hari tersebut) pun tidak ada masalah. Barulah Ahli tidak terasa dianiaya & pimpinan Puteri UMNO Bahagian bersikap adil kepada semua.

Selamat Bersidang!

Anonymous said...

Pihak pengurusan pu3 bb mmg pandai berlakon..puas Leni and the AJKs hafal skrip malam sebelumnya di Rasta sampai pukul 2.30 pagi..yelah nak convincekan perwakilan and press bukannya mudah..>>Mmg sbg hambaNYA dan manusia,kt xptut lopa pada takdir dan ketentuanNYA tp awok pong ptut X lopa segalo yg belaku pado awok drpada awok dok jd CAMPAIGN MANAGER dok tabur cerito x benor,bwk2 awok ingat blk segalo pristiwa masa awok dsane..leni lah yg awok dok sanjung bkn ka dahulu kalo,awok lahh yg paling membenci miss AAH..ape yg kawe doakan smoga awok redha ngan kejadian lalu awok dan ikhlas brbakti sentiaso..AMIN.

Anonymous said...

apa yg nk pelik sgtt wahai rakan2ku,hal2 mcm nih pon mmg brlaku tiapkali pemilihan baik mt ka,pemuda ka,pu3 ka,wanita ka..yg dok lompat side ader,yg ttiba bkn jd kwn ader,yg dok mencerca dan dcerca ader,yg dok ttiba dpt hp baru ader,yg ttiba dpt du8 ader,yg dok main hangguk pon ader,yg ttiba hilang muncul smula pon ader,yg ttiba dok dpt projek event pon ader..opsssss!!yg tuh,insyaalah ader tp pas ponat lelah jd campaign manager rr..opsssss lagik!!yg ttiba asek tersalah type cm ak pon ader..mmg mcm2 ader..makanya yg brtanding,ing2kan lah para perwakilan yer,jgnlah asek hang hulur depa amek jer,wat2 rr hafal nama hang..wat nye dr huruf M depa nmpk R..hah!xke naya..baik tnyer dr dr skrg,maner rr tau ader yg dh rabun mata sbb dok menatap hp baru kn (CONTOH JERR)..bkn leh caya sggtt niehh DEPA2 NIH,xgitu..?..SELAMAT BERTANDING!!!

Anonymous said...

apa yg nk pelik sgtt wahai rakan2ku,hal2 mcm nih pon mmg brlaku tiapkali pemilihan baik mt ka,pemuda ka,pu3 ka,wanita ka..yg dok lompat side ader,yg ttiba bkn jd kwn ader,yg dok mencerca dan dcerca ader,yg dok ttiba dpt hp baru ader,yg ttiba dpt du8 ader,yg dok main hangguk pon ader,yg ttiba hilang muncul smula pon ader,yg ttiba dok dpt projek event pon ader..opsssss!!yg tuh,insyaalah ader tp pas ponat lelah jd campaign manager rr..opsssss lagik!!yg ttiba asek tersalah type cm ak pon ader..mmg mcm2 ader..makanya yg brtanding,ing2kan lah para perwakilan yer,jgnlah asek hang hulur depa amek jer,wat2 rr hafal nama hang..wat nye dr huruf M depa nmpk R..hah!xke naya..baik tnyer dr dr skrg,maner rr tau ader yg dh rabun mata sbb dok menatap hp baru kn (CONTOH JERR)..bkn leh caya sggtt niehh DEPA2 NIH,xgitu..?..SELAMAT BERTANDING!!!

Anonymous said...

Biasalah orang tu, dah kena pecat lah katakan, mula lah memburukkan ketua sendiri....bukan tu je, bersekongkol pulak dengan MR dan jadi kempen manager MR yang tak tahu asal usul....,tapi yang kelakarnya hamba allah ni masih mengaku dirinya ..... walaupun dah dipecat sewaktu datang ke majlis rumah terbuka PUM hari tu, sekarang, semuanya ori...kalau cetak rompak, kena cekup jugak akhirnya....heh heh heh.

Baca aje said...

Alamak!!! BB lagi hebat lah... bukan setakat tempatnya Bukit Bintang yang hebat dengan bangunan2 dan tempat2 tumpuan pelancong,.... tapi puteri2 nya pun 'hebat' jugak..... lagi lagi .....

Tiger JHL said...

Tidak ada kempen secara sihat ke di sini?

Saya nak tahu juga kehebatan sebenar calon-calon UMNO di Bahagian Bukit Bintang yang dikuasai oleh DAP ini.

Ayang said...

wa setuju ngan satement lu tu sis/bro....

suka ayang lah nak pakai keta apa kan.. ayang mampu

Anonymous said...

bersikap lah profesional,jangan biarkan sel2 emosi berleluasa dlm diri.percaya pada rezeki masing2.halal haram sendiri tahu,dosa pon sendiri yg tanggung.kan mcm tuh lg mudah kan?nilai lah calon dgn cara kerja bukan calon pakai kereta apa..apa yg korang susah ati dan minda sgt..xmsuk akal klu ini lah cara menilai.kdg2 comment kt sini mcm dh lari tajuk..moderator pantau rr sket,jgn smpi comment dh jd serangan peribadi..ok?

Anonymous said...

Siapa yang di endors akan kalah...so...watch out...you guys from being endorsed....

Anonymous said...

Sekarang ni nak main arah Wanita Bahagian untuk G10 pulak.......aduh.....

Awang Semput said...

orang kalah biasalah....sekarang ni nak tunjuk power pulah, awang dengar nak protes mesyuarat, dia tak sedar yang setiap gerak geri dirakam, wakil bahagian pergi ke setiap meja perwakilan dan kacau, siap bagi endorsmen tentang calon yang dia nak (disiplin tu....)dalam mesyuarat khas....itu pun masih kalah, tak paham - paham bahasa lagi ke ...........

Anonymous said...

yaNg paSti sUDAh mENANG ..heHHEHEH...
INSYAALAH kaLAU BERSIH HATI PASTI AKAN menang yahoooooooo

TiAnG umaH said...

sengall nak protess...
apa lagi dh terang2 dhh
benda tu ..apa lagi yg KAU tak puas ati tu
terima lah hakikat..

Anonymous said...

Ooooooooooo...menang ke? Alamakkk!!!!!!! alamatnya banyaklah pengkid2 kat bukit bintang ni. So Puteri2 cawangan lu pikirlah sendiri....

Anonymous said...

Kenapa nak gaduh - gaduh ni.Mintak Wilayahkini pantau sikit. Jadikan blog ini untuk niat yang baik.Jangan nak cemuh orang lain.

budak kl said...

Kami dari Bahagian lain dari WP, harap perwakilan mengunakan otak dan minda apabila nak komen.Jangan nak terlampau pulak.Mungkin Wilayahkini terlalu bebaskan komen.Kami harap Wilayahkini akan bertindak terhadap mereka.

pu3 bb said...

Tahnniah kepada Rozai Zuzana yang telah menang.Kami sokong walaupun menang dgn satu undi. Well Done..

PUTERI PEMINAT ROZAI said...

Kepada yang menang tahnniahlah.Kepada yang kalah, tak apa , marilah kita sama - sama berkerja bersama sebagai satu pasukan.Ayuh demi Pu3 BB

Anonymous said...

Masanya sudah tiba untuk kita semua bersatu dong.Lets work as a team .Hope the new Pu3 Leader of BB will do it.

Pu3 Angels said...

Tahnniah and Well Done Rozai.

Anonymous said...

Hebat Rozai.Hang memang hebat.

Anonymous said...

Apa pelan Rozai selepas ni. MR apa jadi ?

cahaya mataku said...

hidup rozai

cahaya mataku said...

kami semua akan sokong rozai .kejayaan sudah pun jadi milik kita.amin.................

cahaya mataku said...

kami percaya akan kebolehan rozai .kejayaan kp yang baru sudah pun diduga.hidupppppppppppppppp.........................rozaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Anonymous said...

Aku dengar ada kontravesi perwakilan puteri bukit bintang tentang kemenangan. Ada undi ragu kena koyakkkkkkkk.....!!!!!!!??????????? Betul ke...?????????

Anonymous said...

tak de undi ragu, check i.c 2 kali, waktu pendaftaran dan waktu sebelum mengundi oleh wakil perhubungan negeri, nak ragu ape lagi....biasalah orang kalah ada saja yang tak kena.....

anti politik wang said...

Tahniah, u girls menang selepas bertarung dengan pelbagai unsur jahat, hindari rasuah politik, dengar kata ada orang yang nanti bagi RM1,000/- dan rantai/gelang mas kat perwakilan...jangan lah kita terima rasuah ini...buruk padahnya....hancur UMNO....

Anonymous said...

ish...betul ke ada org bagi 1000 atau rantai/gelang emas pada perwakilan di zaman sekarang nih..nak tergelak pun ada...org zaman sekarang main juta2 laaa...setakat 1000 mana laku..rantai emas?...ingat ni kampung ke...ni KL la...tak main la rantai emas...kita yg mendengar ni pun rasa tak logik...kaya sgt ke minah tu nak bg 25 cawangan punya perwakilan rantai emas (hahaha...macam kampung punya politik)...ish...ish..ish...kak engku tak caya...atau mungkin...minah ni tokey kedai emas kot...baru logik..

Anonymous said...

Mak ai!! Kontroversi Persidangan Puteri kalah kontroversi Persidangan Bahagian. Tapi kalau undi ragu dikoyakkan, memang sah2 la SALAH. Sapa yg koyakkan undi ragu tu?

Pihak Pusat sila siasat ya. Perkara begini walaupun nampak kecil tetapi memberikan ajaran yang tidak elok kepada orang lain. Takut nanti Pegawai Perhubugan untuk persidangan lain mengguna tektik ini untuk kepentingan diri sendiri.

Harap siasat ya.

Anonymous said...

Sapa yg jd Pegawai Perhubungan persidangan dorang arituh??!! Berani Maut betul !!! Hihihik...

ke...dia nih yg dpt 1000 n emas pelbagai...

Anonymous said...

Ini bukan pasal check ic dua kali ke...tapi pasal kertas undi. kalau betullah kertas undi ragu di koyak...hhiissshhhhhh...teruk betullah org tu. Dia tak baca ke buku perlembagaan? Mana boleh suka2 koyak kertas undi. tak kiralah undi ragu ke, batal ke, apa ke...itukan bahan bukti. Tapi kalau bahan bukti dikoyakkan....sendiri mau ingatlah..haaaa lu pikirlah sendiri..WORLD...

MatahaRi said...

alah kalau koyak tak ilang undi tu masih leh gunakan lagi kan..
kalau ati tu dh busuk busuk gakk
mesti mulut pun busuk

Anonymous said...

Dgr citernye wakil puteri negeri ari tu si ZAUYAH dr bandar tun razak!!! Patut ler dia koyakkan undi! Nak menangkan si pengkid tu rupenye..alahai...

Anonymous said...

Tapi aku dengar bukan pasal undi koyak je puteri buat protes, banyak lagi. Aku dengar lagi Puteri Bukit Bintang dapat bersidang balik? Betul ke?

Anonymous said...

Laaaaaa ye ke dari bandar Tun Razak? Dia tu tak baca ke buku Perlembagaan? Tahu ke atau tak tahu? Atau buat2 tak tahu? Ni sah lah ni.....adalah tuuuuu...tutttt..tutttt....buat malu org Bandar Tun Razak je lah...

Anonymous said...

Inilah padah nyer bile salah sorang dh jd 'org bahagian'..dan inilahh padahnya bile du8 yg dah brckp dan bile dah du8 yg buat kputusan,tggu lah kwn2 bukti dh ader..jgn smpi ader yg terjun longkang k..frust 2nd round pon kalah lagikk..

Anonymous said...

fuyooo..beso sgt ker power dia tuh kt bahagian?

Matahari said...

aku dgr citer pulak bkn undi koyak lah ...memnadi jer pasal undi koyak tu dh taka da sumbber nak tutuh cam tu lah ...
kita tunguu lahh kali ke 2..
ni tgk saper kalah saper menag ..

atlst bair lah bersih kalau dpt kemenagan tu

hantu raya said...

alah dari ada org tu dh salah tulis undi leh mintak yg baru apa kes pulakk leh ker cam tu

Anonymous said...

kemenangan masmira hampir dekat dan byk dugaan dan perkara aneh sedang berlaku....ade punai sedang bersiol2...punai jual goji plak tueee....kalu bersiol benda baik takpe...ini bersiol benda yg kurang sedap didengar tu kengkawan...byk la berselawat ye wahai pu3 ku yg dikasihi...

Anonymous said...

aku dengar cerita pon mmg mcm tuh,klu masmira menang..mmg ramai punai2 kt bahagian yg bakal bersiul riang ria..yelah makin byk lah 'frendship projek'..ye ke?

Anonymous said...

kemenangan masmira hampir dekat dan byk dugaan dan perkara aneh sedang berlaku >> memang lahh kot sbb dia pon aneh..misteri wooo..

Anonymous said...

pada rozai zuzana,ready lah menerima apa yg berlaku pada hari ini..sesungguhnya,inilah 'padahnya' bila du8 yg buat keputusan.semer pon lepasss..pada masmira,kalau hang kalah juga hari ini,sudah2 lah,jangan lah dok brsidang smpi habis penggal..lotihh wooo pu3 lain!!

Anonymous said...

Sudah2lah mengutuk org. Kita org islam. Bawa2 mengucap sikit. Istiqfar banyak2. Siapa salah siapa benar hanya ALLAH je yang tahu. Bertanding secara sihat. Dalam satu bumbung. BUKIT BINTANG. Gerun org dengar tau..!!. Tapi perangai ahli2 macam budak2. Padahal ada yang dah jadi mak budak. Calon tak kecoh penyokong pulak yang kecoh2 sangat. Kenapa? Pada yang menang nanti tahniah. Pada yang kalah juga tahniah...sbb anda cuma kekurangan undi. Anda masih ada penyokong. Pada yang menang kotakan janji anda. Jangan masa nak bertanding je baru sibuk2 nak call org. Bila dah menang ucapan terima kasih pun tak ada. Kepada semua Perwakilan Bukit Bintang..Selamat bersidang..

Anonymous said...

Aaiikkkk..!!!...biasalah kalau org dah cantik nak pulak perempuan tulinkan...mestilah punai2 yang bersiul...tapi kalau nak kata macam perempuan pun ye..macam lelaki pun ye...agak2nyalah ada ke punai2 nak bersiul?...fikir2kan lah.....

Anonymous said...

betullah bebbb!!!...yang calon sorang lagi tu perempuan ke lelaki?...

Anonymous said...

lahh mata korng tu buta ker per..
bukan ker persidangan ni..
PU3 UMNO...
SO PIKIRLAHH PU3 BEB...
ADUH LEMAH KEPLA LUTUT TUL LAHHH
SEMUANYA POMPUAN LAHHH
ASAL MAU TANYAAA.....
SIAN TIN KOSONG TULLL!!!
HEHEHHEE

Anonymous said...

POMPUAN CANTIK PUNAI SIUL2 KALAU CANTIK TP BERLENGAS WAT APA HEHEHHEH...

Anonymous said...

Sorrylah.. but have to say. Aku sebenarnya bukan nak memalukan sesiapa. Tapi aku nampak dengan mata aku sendiri. Aku pun penyokong datuk yang baru menang bertanding. Tapi aku taklah macam monyet. Terjerit2. Tiada langsung ciri2 Pu3. Terkejut aku. Tak sopan. Ni lagi satu. Dalam mesyuarat hari tu ada sorang Pu3 ni..dahlah dia ni duk barisan G10..tak tahu langsung disiplin dan tak menghormati majlis. Makan buah dalam dewan mesyuarat yang sedang berlangsung..Bayangkanlah. Kalau kau nak makan pun, keluarlah. Pada Pu3 yang ada sekarang ni, jagalah kelakuan dan adab. jangan nak memalukan BUKIT BINTANG. Pertandingan dan pun selesai. janganlah bermusuh2. Carilah jalan penyelesaian.

Anonymous said...

Memanglah persidangan tu PU3 UMNO..tapi nampak macam perempuan pun ada macam lelaki pun ada...dua alam kot.

Anonymous said...

ok lah tu..berlengas pun...yang penting perempuan tulin. Paling penting mendapat pujian dari seorang datuk. Ketua Puteri UMNO Bahagian Bukit Bintang memang CUN. Terima jelah hakikat. kenapa nak dengki2.

Anonymous said...

hahaha....betul la cun la...baru aku perasan...sekurang2nya...nampak lah gak kan kelayakan dia...

Anonymous said...

memng lah layakk dr segi rupa ..tp ada gak aku perasann..dari segi IQ nya ...CAm TIN kOSoNG jer ..
hehehhehe....memng perwatkn tu penting gak ...tp kan kalau perwatakn cun tp otk cm tin kosong tu cam ne Yer...??

Anonymous said...

memng cunn ..aku tak nafikan lah (eeee) ..
tapi kalau cun otak cam tin KOsong wat apa..
kita nk cun and otak tak kosong aru lah best...beb

Anonymous said...

Korang ni mmg sah jealous ngan Ketua Puteri BB baru yg CUN tu..x habis2 lg ke nak kutuk dia? Mcm ni ke ikrar korang utk bersatu? Sudah2 lah tu. Aku tgk dia takde hal je ngan rozai, ok ke je dia dua org..mcm tu la..ni yg mami jarum ni la menjahanamkan UMNO. Sengaja nak cucuk bg dua2 gaduh dan benci membenci la tu. Cukup la.. berdamai la kalau betul2 anda sayangkan pu3 seperti yg selalu disebut2kan tu...

Anonymous said...

Sorrylah.. but have to say. Aku sebenarnya bukan nak memalukan sesiapa. Tapi aku nampak dengan mata aku sendiri. Aku pun penyokong datuk yang baru menang bertanding. Tapi aku taklah macam monyet. Terjerit2. Tiada langsung ciri2 Pu3. Terkejut aku. Tak sopan. Ni lagi satu. Dalam mesyuarat hari tu ada sorang Pu3 ni..dahlah dia ni duk barisan G10..tak tahu langsung disiplin dan tak menghormati majlis. Makan buah dalam dewan mesyuarat yang sedang berlangsung..Bayangkanlah. Kalau kau nak makan pun, keluarlah. Pada Pu3 yang ada sekarang ni, jagalah kelakuan dan adab. jangan nak memalukan BUKIT BINTANG. Pertandingan dan pun selesai. janganlah bermusuh2. Carilah jalan penyelesaian

>> Tgk lahh saper pulak yg jd ktua pu3 bahagian depa,pon lebih kurang same2.Brucap pun dr dulu asek rr membimbing!membimbing!membimbing!Dr meetin cawangan smpi lahh meetin bhgian smpi la dh jd chief pu3,asek same2 jer.Cuba mntk ucapan dato azim sket,br powerr!!

Anonymous said...

Yang paling penting..Dato'RAUF dah menang.. :)

cahaya mataku said...

aku tak nak tahu pada jadi bagi aku dato RAUF akan buat perubahan ...........dan ajk yang lama sila turun pentas .ajk yang baru akan meneruskan perjuagan .k leni dan kak Reena u all the best...........dah menang AJK...........jadi puteri2 yg dianiayai oleh org yang suka endos 2 akan terbela,,,,,,,,,,nina,,nina hidup lah engakau dalam dunia hayalan,,,,,,,hahahahahaah

Anonymous said...

leni menang no 20.....undi kesian...

Anonymous said...

no.20....kesian kesian

Anonymous said...

Dearest Masmira,
First they ignore you
Then they laugh at you
Then they fight you
THEN YOU WIN !!!

Dear cahaya mataku,
kelas bahasa untuk anda
hayalan = salah ejaan
khayalan = baru betul
kiu kiu kiu

Anonymous said...

Kepada cahaya mataku. Bukalah mata tu seluas2nya. Kenapa nak di puji org yg dah terang2 memalukan Pu3. Janganlah di puji sangat yang sorang lagi tu...semua org dah tahu siapa dia tu. Masa bersidang pakai tudung tutup penuh. Habis bersidang tu dia...buka tudung..tunjukkan perut. Mana maruah u all? Malulah sikit. Bukan satu mata yang memandang tapi banyak. Kenali dulu ketua Pu3 yang baru. Jangan suka mencaci je. Kalau muka tu dah buruk..jangan diburukkan lagi dengan hati yang kotor. Insaflah..

minat politik said...

Tahniah untuk barisan baru pu3 bahagian bukit bintang..aper lagi yang lamer tu pandai-pandai la letak jawatan nanti kene buang lak ngan ketua pu baru susah dan malu giler

cahaya mataku said...

terima kasih sbb betulkan ajaan ..........ape2 pun aku bersyukur sangat cosz dato rauf dah menang ......dan k leni juga k reena ...kesian nina hidup dalam khayalan ....korang2 yang baru nak hidup dalam puteri sedar diri dan banyak kan belajar.dah memang sebagai apa2 jawatan dalm persidangan hari 2.selama 3 tahun sape2 pun tak ade kuasa letakan jawatan ...walaupun ketua pu3 yang korang sanjung.........mangkuk....

Anonymous said...

Aku tak fahamlah dengan minah CAHAYA MATAKU. Aku dapat rasa betapa busuknya hati dan mulut dia ni. Dengki betul dia ni. Mesti hitam berkilat hati dia. Tak kisahlah siapa menang pun. Datuk Rauf ke siapa ke..Yang kau nak busuk hati dengan kemenangan Ketua Pu3 baru ni kenapa? Atau kau sememangnya yang nak jadi Ketua Pu3Bahagian ? Dah cermin diri tu? Sibuk nak cakap org hidup dalam khayalan tu kenapa? Biarlah..Kau bg dia makan ke? Kau tu yang mangkuk dok bangga dengan sorang tu. Kau ni mungkin tak tahu kisah dia kot. p Dulu pernah memang kes ayah cabul anak kandung sendiri. Kalau kau nak tahu kau carilah sendiri. Tak yah nak bangga sangat dengan org macam tu. Lu pikirlah sendiri..WORLD...

Anonymous said...

itu la masalahnya kalau da obsess......baik u all sume diam aje....tak yah comment sesiapa....nanti ada yg kata...u all ni menangkan dia tu...yg ni menangkan yang dia ni pulak...

yang penting sekarang ni....benda2 da termaktub...kita kupas satu per satu pun tetap sama....

yg dah kalah...buat derk aje da laa...yg penting buat cam biasa...berkawan la macam biasa....Malaysia ni pun kecik aje...kang kutuk sana kutuk sini...sekali kang berbesan...hah...sapa susah...u jugak kan?...mulut kena jaga....

pastu yg menang..ini la masanya untuk perbetulkan keadaan...maksudnya...mana yg dah ter berpecah belah tu....jgn di tambah pecah riuk nya...berdamai dan mulakan perdamaian...baru la org akan buka mata...

kalau buat pape tu...jemput2 la yg lama...walaupun takde pegang pape jawatan dlm kabinet...sekurang2nya...tunjukan yg kita ni bertimbang rasa...lama2 org2 ni diam la bila yg dilaksana tuh, nampak ke'adil'an nye...

cukup dan sudah la wahai kekawan sekali...kat sini u all lepaskan sumpah seranah pun....tak ke mana...

Anonymous said...

aaahhhh...ye ke?..Aku dulu pernah gak dengar. Kes ni dah beberapa tahun yang lepas. Patutnya dia kena bela anak org tu. Sbb anak org tu akan mewarisi Puteri. Ini tak..dia bela bapak budak tu..teruknya. Sekarang ni bapak budak tu dah lepas yang tanggung malunya anak org tulah. Ada ke org macam tu nak di bangga-bangga sangat. Mangkuk ayun betul.

cahaya mataku said...

kau sendiri lah kenal puteri baru korang 2 ..........mangkuk

cahaya mataku said...

kau sendiri lah kenal puteri baru korang 2 ..........mangkuk

Anonymous said...

Betul beb. Gua sokong lu. Tapi gua rasa ada satu minah "cahaya mataku" dia ni rasanya dah gila meroyan. Wahai kaum hawa kat sini. Jangan lah kita mengikuti jejak langkah org yang dah gila meroyan tu. Parah nanti. Dia tu masuk forum ni cuma nak memecah belahkan Pu3 bahagian Bukit Bintang.

cahaya mataku said...

oh ye ke...........

minat politik said...

betul tu nama dah sedap dah cahaya mata tapi mungkin dlm hati tak bercahaya hitam gelam angak nyer aku rase ko ni kene mandi air longkang baru hidup ko elok kot tak pon kene beremdah dalam air lokang 7 hari 7 malam baru berakal kot...soriiii

Anonymous said...

Ye la cahaya mataku..pompuan yg kau sanjung2 tu bukannye baik sgt pun. Pernah masuk sekolah budak jahat kat REMBAU..pegila check kalau tak caya. Yg sedihnye semua geng AJK lama kau tu termasuk kak leni kau tu pun tau siapa dia yg sebenar-benarnye tapi masih puja dia mcm malaikat. Dah kahwin tapi simpan jantan di luar. Masyaallah..Pakai tudung tapi bila pegi club mlm cukup dgn rokoknye, jantannye. Ramai pun yg dah terserempak ngan dia ni. Mcm ni yg kau nak sanjung ke, mangkuk?

Anonymous said...

Rasanya xperlu kita unt brgado atau brbls komen yg smmgnya x mungkin habis smpi bila2.
bersikap realistik dan kalis emosi ok frends.rilex n cool.hadirnya kt sbg pu3 adalah unt memperkasakn prjuangan umno.
Mmg ptut dan btul pu3 didedahkan dgn senario politik sbgini.itu akan mnjdkan pu3 lbih matang,tahu dan faham situasi yg sbenar.pu3 bkt bintang adalah pu3-pu3 yg sgt brtuah kerana di bhgian ini lah kt akan byk belajar dn tahu apa itu mksd politik yg sbenar.saya dantara yg paling brtuah kerana dpt menyaksikan byk pkara dsini dan saya x menyesal malah brsyukur dan smkin truja mlihat prcaturan yg dlakukan.yg paling pntin jika anda dsini,2 pkara yg hrus lekat dlm kpala dn hati ialah brtindak bijak dan matikan sel2 emosi anda!!kerana semua yg brlaku dsini sgt pantas.matikan sel2 emosi anda kerana dsini akan byk brlaku pkara2 yg menyakitkan hati dn sbgnya.scara ikhlas,jika ada bakal pu3 yg mbaca komen2 dsini,jika anda brminat unt blajar jenis2 politik pilihlah cawangan yg brada dlm bhgian bkt bintang.anda pasti truja.
Pada kwn2 pu3 yg lain,teruskn prjuangan kt dgn membuktikan pu3 bkn hnya sandaran bila perlu tetapi kt juga penting dn sgt dperlukan unt memperkasakan umno.
checkmate!!

Anonymous said...

like the Malay saying goes ‘cakap siang pandang-pandang, cakap malam dengar-dengar'

udah2 lahh tuh kwn2,mane2 atau saper2 pnyer hrdcore xpyh dok bls2 lg k..yg suda tuh suda lahh,makin hangpa bls membls makin byk keaiban
yg kuar yg kt sndiri lom pasti btul ke idak.mkin tmbh dosa,mkin kurang rezeki dan mkin brgado lah sesama kita..yer kwn2,saya minta kerjasama seikhlasnya,sudah2 lah.klu kt cari pkara yg tidak baik mmg byk.tp yg sudah tuh sudah ok.klu rasa xnk,xsuke,xbrminat,xikhlas nk ke program anjuran bghian,sudah..xpyh p..dan klu xsnang,xhappy,xgmbira xikhlas nk brkwn dgn nama2 yg pernah dsebutkn datas,sudah..xpyh kwn.khidupan kt adalah pilihan kt sndiri makanya pilihlah yg mana trbaik.ok kwn2.peace!

Anonymous said...

ketua pu3 bhgn, tolong suruh moderator rencana ini untuk hentikan semua komen- komen dan keluarkan rencana ni. Perkara ni dah jadi serius, banyak tohmahan, caci mencaci dan fitnah karektor - karektor tertentu, perkara ini terpaksa diketengahkan dan diambil tindakan.