Monday, October 6, 2008

KETUA PUTERI SEPUTEH : AZLIZA SEMAKIN KUKUH ; MONA TERUS MENCUBA ; 50 - 50 BAGI NAIB KETUA PU3 !

SEPUTEH -- Persaingan merebut jawatan Ketua Puteri Seputeh yang turut menjadi perhatian di Wilayah Persekutuan diantara Azliza Ahmad dan Mona Leana dikatakan sudah hampir pasti akan memihak kepada penyandangnya Azliza Ahmad sekaligus mempertahankan jawatanya sekali lagi. Wilayahkini difahamkan kedudukan Azliza dilihat bertambah kukuh untuk menang walaupun Mona dikatakan supaya memberikan tentang sengit.
Azliza juga dikatakan akan menawarkan diri bertanding sebagai Exco Pergerakan Puteri UMNO Malaysia dan dilihat sebagai salah seorang calon yang berpotensi untuk menjawat jawatan yang penting di Puteri Wilayah Persekutuan selepas ini.
Sementara itu bagi pertembungan jawatan Naib Ketua Puteri pula dintara Zalilawati dan Azian dikatakan kedua - dua mereka mempunyai peluang yang sama." 50 - 50 ", kata seorang perwakilan Puteri Seputeh kepada Wilayahkini. Walaupun Wati bergandingan dengan Azliza dan Azian dikatakan bergandingan dengan Mona tetapi percaturan bagi Naib Ketua Puteri bakal di tentukan oleh cita rasa puteri dan kredibiliti calon , kata seorang lagi perwakilan Puteri kepada Wilayahkini semalam.
( Gambar : Wati dan Azliza ; Azian dan Mona )

38 comments:

Anonymous said...

Liza memang berkaliber, all the best to you and Wati.

Pu3 Angels said...

Liza memang ada kredibiliti tetapi mungkin kali ini Mona akan buat kejutan.

Anonymous said...

POLITIK PU3 DI SEPUTEH KALI INI AKAN LEBIH SENGIT KERANA KAMI JANGKA MONA ADA STRATEGI PERINGKAT AKHIR.

PU3 Anggun said...

pendapat sye kalau moderator kate naib ketua puteri adalah 50-50 tidak benar sama sekali... Azian bukanlah seperti yg disangkakan.. tidak pernah memberi kerjasama & tidak ada potensi untuk jadi naib ketua puteri bahagian... MUGKIN TIDAK.. so CIK PUAN JIAN Jgn Perasan K... Puteri seputeh kenal & masak dengan perangai awak...

ssshhhh..... said...

Kejutan ke atau apa2 pun strategi akhir mona + jian (kalau adala) sememang nyer bergantung 100% kpd KB and the team, kerna calon2 nie la bersama2 dgn KB, rahim TKB n Kasim Penerangan dok dlm bilik meeting bahagian, dilatih + diajar cr berkempen + cara atur strategi ms musim kempen b4 mesy persidangan bermula, termasuklah bg laporan ketua pu3 caw mn yg confident dah dpt 'MAKAN'... nak harapkan kpd stategi depa nie, rasanyer mmg x de lah. Yelah, sampai ada ketua caw tanya kat kedua2 calon tu apa visi n misi pun dok tersengih tanpa jawapan. So kwn2...kita sendiri mau ingat k & yg penting sekali... LU SENDIRI LA PIKIR...

nak tau said...

Kite nak tau la..betoi ke calon naib KPB..si jian la.. dia ni sbnr nyer pegawai kerajaan kelas A (profesional & pengurusan) kat FRIM... patut ker dia bertanding ek.. aku confuse laa.. bkn ape, mmgla dlm perlembagaan UMNO dibenarkan bertanding tp atas risiko sendiri...tp kalau x silap kita...sepupu kita kat FRIM kata..dlm pekeliling n peraturan kerajaan tmsk ucapan ketua pengarah FRIM pun, mmg pegawai level nie x dibenarkan lgsg terlibat ngan politik..bkn stakat pegang jawatan, jd calon n meraih undi dlm parti pun x leh.. so mcmn ek kalau jian nie menang, tiba2 ada org dok 'sampaikan' berita ni kat FRIM yg memaksa jian buat pilihan... kalau x silap kita kalau benda nie berlaku, jian boleh kene tindakan tatatertib, kene gantung keje kire ok lagi..jgn kene buang keje sudahla... semua benefit sbg gomen officer gone with d wind..seriau nyer... tp kalau dia menang n then something happen yg memaksa dia memilih keje, mk jawatan naib terpaksa 'kosong' selama 1 term (plh krg 3 thn).. kita bkn ape..bkn setakat kesian kat bebudak pu3 ni tp yg ptg sekali kesian kat anak kesayangan tunggal dia.. tp yelah ni yg dikatakan..sanggup menggadaikan masa depan n kerjaya demi mdpt jawatan dlm politik yg blum menjanjikan apa2 especially dlm keadaan politik negara yg kini sdg hangat 'bergoncang'..kita sendiri pun x fhm apa yg dia kejar kan sgt dgn jwtn naib sayap pu3 nie.. cb kwn2 bg dia nasihat skit. patut nyer ketua cawangan (KB la) dia pun bg la nasihat yg patut2.. dulu ms awal2 dia sendiri bgtau, yg dia dah berhenti keje kat FRIM so kita pun oklah tp bila bukak website FRIM terang2 gmbr dia terpampang, dgn jawatan dan gred sekali...ape crite nie...confuse gue..ada keje n gaji elok2 dok 'merisikokan diri'...nasib??? tuah???

Mr.Smith said...

Yg aku heran, apasal la Ketua bhg kacau hal Pu3?!! Dato tercabar ke dgn Azliza? Setakat pu3 ni, tak yah nak campur sgt. Tak de makna! Biarlah dia org jaga hal dia org sendiri... Boring le org tua mcm ni!!

Apa Citer??? said...

apa cite ni????orang dah tutup bab mona n jian dah.dah tak de langsung dlm kamus puteri seputeh ni.so berenti je la nak bercerita pasal makhluk 2 org ni.dorang dah ternyata kalah sebelum berjuang. buat perabih boreh jo dok cite bab dorang.

Liza...hang mmg kelas sekelas-kelasnye.Dont worry la beb setakat mona liana tu budak baru masuk pu3 pun boleh kalahkan dia.Good luck & all the best.

nasihat ikhlas utk mona said...

Pandangan ikhlas saya.Mona liana tu tarik diri je la drpd pertandingan.awak tu mmg tentu2 confirm xkan menang cik kak oii.kenapala tak cermin diri sendiri dulu ni.awak tau tak awak tu nak lawan sape?

dlm keadaan politik negara yg maha kelam kabut ni,penawaran diri utk bertanding bukan boleh dibuat berasaskan suka2 dan nak cuba nasib.perlu ada kriteria penting spt kewibawaan, kredibiliti ketokohan dan memiliki karakter yg sesuai termasuk telah teruji kepimpinan serta mempunyai pengalaman dan terlatih sebagai pemimpin di pgkt puteri bahagian.

ini bukan lagi masa nak buat perubahan yg blum tentu bagus takut2 jd malap pulak pu3 seputeh ni nnti.mgkn mona tak sedar pu3 seputeh berada di tahap yg membanggakan pd ketika ini.jd kenapa mesti hancurkan kegemilangan yg sedia ada.

pd sy,perubahan yg akan menghancurkan harapan anak2 muda ni.tak perlu berubah tapi kita kena kembali kepada asal.Asas perpaduan plg penting.senario politik negara sekarang jd kelam kabut kerana org sibuk hendakkan perubahan tp rupa2nya kehancuran yg datang.

sudah tiba masa ahli pu3 faham dan kembali kpd asas tujuan pu3.kalau semua faham tidak akan terjadi masalah.kita kena fikirkan bgmana cara utk membantu umno utk kuat semula menhhadapi PRU 13.itu agenda lebih besar dan utama drpd nak dgr agenda peribadi mona liana dgn jian ni.

jgn buang masa,tolak 100% mereka ni.buang terus drpd kotak fikiran pasal mereka ni.Liza dah mula bergerak merangka strategi untuk pemulihan dan pemantapan jati diri ahli pu3 di peringkat akar umbi utk persiapan PRU13 bkn masih nak dok sembang apa strategi nak buat bg menang lwn mona ni.Dia dah menang dlm erti kata sebenar.jauh sangat kalau mona liana nak kejar azliza tu.tak terkejar awak tu mona oii.liza tu pandangan jauh n strategi 3-4 langkah ke depan banding dgn awak yg masih hingusan dlm politik pu3 ni.

Muhasabahla diri.itu shj nasihat sy pd mona n jian.

srikandi seputeh said...

atas pemerhatian sy,politik pu3 di seputeh bkn soal samada liza menang atau kalah.liza mmg akan/sudah menang cuma persoalannya adakah mona liana dpt menerima kekalahan yg sy jangka akan terlalu besar jurangnya.Pertandingan kali ini akan memperlihatkan liza dapat menewaskan mona liana dgn lebih mudah dan majoriti yg amat besar berbanding dgn lawannya pada 2002& 2004.

ternyata mona liana bukan lawan Liza.gaya kepimpinan liza dan cara dia membawa pu3 seputeh kpd satu hala tuju tidak dapat sy nafikan mmg harus dipuji.boleh dikatakan selama berada di bwh kepimpinan beliau,sy dpt melihat gaya kepimpinannya yg mesra rakyat dan paling ketara liza sentiasa menerapkan semangat kerja berpasukan dan mengambil keputusan melalui pendekatan konsesus.belum lagi terjadi liza membuat keputusan atas kepentingan diri sendiri.

kami masih lagi memerlukan liza di seputeh.tahniah terlebih dahulu n all the best for exco pu3 msia.sy sentiasa menyokong perjuangan kamu.

AJK Bahagian said...

Naib ketua puteri 50-50...part ni sy tak setuju langsung.macamana kukuhnya kedudukan liza begitulah jua kedudukan wati.

Mona liana n jian tu macam kudis je kalau dibandingkan dgn liza n wati.tak ke mananya dia 2 org tu.

Srategi akhir???tau main strategi ke makcik 2 org ni.dr awal pencalonan sampai la ni mana ada pakai strategi main hentam keromo je.semua dia sodok.

Mona kalau tak nak malu besar pg la hadap liza tu kompromi pape yg patut.tapi kalau nak cipta sejarah sendiri kalah teruk gila babas lebih teruk drpd org dulu teruskan niat mencabar liza tu.

tahniah liza.good luck 4 exco pu3msia.

Terkezutt said...

alamak sape pulak yg bg info wati 50-50 dgn jian ni.ketinggalan zaman ke tertinggal keretapi informer ni.

Setakat jian n mona liana sape yg nak ikut.xspecially jian tu.takde cermin kat rumah ke,boleh belanja bg free kat hang.

Anonymous said...

Tahniah Azliza.All the best for exco Pu3 Msia..

Natasha Hashim said...

Pu3 angels..

terima kasih kerana sedar dan mangakui yg ketua kami smmgnya seorang yg berkredibiliti.for your info takde apa kejutan pun yg mona akan buat bcoz she's obviously just a plain girl.we dont need a plain girl,we need a leader n azliza will be.

pu3 wp said...

Takde maknenya strategi akhir.dah nak akhir baru nak buat strategi.dr awal dulu awat tak pikiaq.apa2 pun tahniah pd mona n jian kerana berani menjolok sarang tebuan.

Ke nak publisiti murahan???maklumlah dah confirm takkan menang (cium bau menang pun jgn harapla) tp glamer punya pasal lawan je la tak.Al maklumlah liza tu sape tak kenal satu wilayah kenal.so tak dapat ganti liza tumpang tui glamer liza pun jadi la..

pu3 perak said...

tahniah pd liza kerana masih mampertahankan jawatan.good luck for exco pu3 msia. u hv all d support fm us

pu3 perak said...

tahniah pd liza kerana masih mampertahankan jawatan.good luck for exco pu3 msia. u hv all d support fm us

Bakal G10 pu3,confirmm said...

Apsal la Datuk Hisham abdul Majid ni pegi taja org tak de kualiti lawan liza ni.

Liza tu cuit datuk pun tak.kenapa datuk jaki n busuk hati benar tgk budak tu nak naik.Patutnya bg galakan n dorongan sebab liza tu berkaliber dan ada kredibiliti.mmg dia boleh pg jauh.

rasanya datuk sendirila cari masalah pg mula istihar perang dgn pu3.Mesy cwgn yg pertama sekali kat seputeh cwgn datuk sendiri,kalau betul tak kacau pu3 kenapa calonkan org lain utk jawatan ketua pu3??datuk tak pikir panjang ke atau salah percaturan.mona liana bkn tandingan liza.

sekarang datuk kena terima je la kalau pu3 tak menyokong datuk.sape soh kacau ketua kami.rasanya liza tu takde masalah dgn dtk tp dah datuk baling taik kat dia takkan dia nak sambut.

Patut datuk bersyukur dan bangga ada ketua pu3 yg bagi naik nama seputeh.tp nak buat mcamana perasaan hasad dengki dan busuk hati menguasai diri datuk.

ni la sbnrnya yg buat sy hilang respect kat Datuk hisham Abdul Majid Al Ulul Albab kalau org wilayah nak tau.org mcm dia ni la yg buat budak muda meluat n malas nak join UMNO dah.penting diri sendiri,pastu bila org muda dah tak nak sokong UMNO nak salahkan depa pulak bukan nak cermin diri sendiri n muhasabah diri pasal apa org muda lari drpd UMNO.

Maaflah datuk sy mmg tak sokong kepimpinan datuk sebab menghancurkan harapan org muda.nak join aktiviti bhgn pun tak berkenan.buat pgm ikut selera dia takde langsung nak dengar kehendak org muda ni.

Go liza go...biarkan hisham majid terjun dgn labu2nya.all d best for exco pu3 m'sia.

pu3 JB said...

Azliza mmg berkarisma,berkaliber dan berwawasan.All d best to u n good luck for exco pu3 msia.

Pu3 Indung2...Phg said...

Azliza & the team... All d best..semoga kemenangan 2002 & 2004berulang kembali... Kpd pwakilan yg masih samar2 & ragu2 utk memberi sokongan kpd liza..nasihat saya...jgn 'hancurkan' peluang anda dgn mbuat pilihan yg salah. All d best jg fof exco pu3 msia..UNDI saya UTK anda....

Pu3 Bhg Lain said...

Aku pun dah hilang respek dgn Dato korang. Mona tu mangsa.. harap Pu3 Seputeh dapat menerimanya selepas ini. Jgn berdendam.
That foolish Dato of yours..kalau tak suka pun Azliza tu, cuba get along jer le. Tak professional langsung. Dato dah tue, kalau anak buat silap,kena tegur.Kalau anak tak pandai,kena ajar.Kalau anak dalam kesusahan,kena bimbing.
Nasib kat Bhg aku,tak ada org mcm Dato korang.

piut panglima kasim said...

semoga berjaya pd calon2 yg akan bertanding....
pd para perwakilan sy minta anda buat pilihan yg tepat supaya anda tidak sesal kemudian. semak balik profil2 calon2 and teliti hasil kerja & kredibiliti mereka agar anda lebih tau tentang calon pilihan anda...
selamat bersidang pd ahli2 di bah. SEPUTEH...

p/s : renti2kanlah maki2 & kutuk2 kt blog ni...malu wooo...adoi!

sayang pu3 seputeh said...

dorang ni dah tak ada story nak tulis lah tu... dah abis isu kak liza... sekarang nak hangatkan keadaan tulis plak isu kak wati...

jauh beza kak wati dgn azian tu. tolong lah jgn gembar gembur kan. pu3 seputeh sentiasa 1 team and sentiasa ada team work.

jgn nak pecah belah kan pu3 seputeh seperti KB Dato' Hisham Abdul Majid.

Anonymous said...

haha..wati 50-50?pergh..org yg bg isu ni bengong ke ape..dh konpem la pencalonan wati dgn jian 20-4..ape yg 50-50 nye lg..pu3 seputeh bknnye suke sgt dgn jian tu..bodoh sombong..dulu dia ahli pu3 azliza..pastu wat taik dgn liza..join datuk sham lak tu..liza dh tolong si jian ni naik..si jian ni lak kutu2k liza..xsedar diri btol..masa ko ssh dulu spe yg tlg ko..x-k.pu3 ko tu gak..sedar la diri woi..bape datuk sham byr ko utk b'tanding???

Anonymous said...

aduh ... aduh....

hebat sungguh seputeh nie....

well... senang je puteri puteri sekalian... before semuanya tak berapa suke cik liza kita nie.... perhaps mungkin kerana dia tak banyak buat aktiviti .. ok lah malas juga nak berkata kata disini.. puteri puteri masih muda obviously u like to point fingers at people... yes it is true puteri seputeh kurang aktiviti macamana nak ada aktiviti... puteri semuanya berpuak puak... tak nak tolong sesama puteri... kata satu rumpun melayu tapi berpuak puak...

to mona liyana ... u pun satu hal.. sekarang baru nak muncul... selama nie mana u pergi... tak sedikit pun beri idea minda untuk meningkatkan puteri seputeh... sekarang nak hantam lak si liza nie...

wahai puteri semua... cik azliza selama ini telah menjalankan satu tugas yang baik.... beliau tetap disitu berkhidmat untuk pergerakan ini... bukan senang ... sumtimes memang susah... nak cari duit nak buat aktiviti... to create d activities... to get d puteri to come and join d activities... oooo i tahulah ... saya dah dok dalam puteri seputeh ni all d way... sa tahu kerja dia...

masa tengku nan jadi ketua bahagian... semua aktiviti jlan dengan baik.. sebab support dari ku nan sentiasa ada....

sehinggalah ...jeng jeng mat ulul albab nie timbul... alahai.... kedekut haji bakhil betul.... mana nak jalan aktiviti... dia dulu makan duit tu... dia ngan orang pendek dia tu ZAFIZAN... makan duit puteri...!!!

tanpa semua nie cik azliza manage to get over it... she manage to activate not all but still sum activities for us with her own money!!! tak tipu duit yang budak budak puteri dapat untuk pilihanraya... a part of it is her money... remember that... do u think mona and jian boleh korek duit sendiri....??????

jangan pandai cakap duit mesti ada!!!!!!!!

Anonymous said...

semalam puteri seputeh telah mengambil kedudukan nombor masing masing untuk bertanding.... ada yang menarik diri .. tidak bertanding...

walaubagaimanapun... cuma ada seminnggu lagi untuk kita bersama sama melihat siapa yang bakal meraih kemenangan....

kedudukan cik azliza semakin kukuh .... kesemua puteri berdiri kuat dibelakang cik azliza...

dimanakah agaknya pengikut dan penyokong cik mona liyana kita yer....???

sudah dari dulu permulaan hasrat cik mona liyana .. rata rata semua mengatakan bahawa kamu akan kalah...

peringatan dan inilah kebenarannya... puteri seputeh mungkin dari surface menunjukkan pola acuh tak acuh dan rangkaian yang tidak sehati bersama cik azliza...well semua sangkaan itu salah sekali....

puteri seputeh amat berteguh bersama cik azliza... puteri seputeh amat menghormati cik azliza... kami berpegang lebih kepada khidmat kami kepada pergerakan...

kami hormati hasrat cik mona liyana dan cik azian mohti untuk mengubah pergerakan ini ...
tapi sayang... bukan kami mahu perubahan tetapi kami inginkan respect for each other is more important...

azian mohti dibawa masuk dari pihak cik azliza untuk bersama sama dalam pergerakan... tapi tikam cik azliza ....

mona liyana pula tidak pernah muncul dan ambil tahu tetiba muncul nak jadi ketua puteri pula....

ini semuanya adalah rancangan ketua bahagian... yang suka melaga legakan kesemuanya...

kami tak nak mereka ... kami mahu cik azliza...

kekuatan kami ada pada cik azliza... dan kekuatan cik azliza bersama kami...

anda semua telah tersalah duga dan caturan dalam hal puteri...

kami 100% bersama cik azliza!!!!

Naib KP3 Seputeh said...

Salam kepada adik2 pu3 seputeh esp kpd para pewakilan.. Sbg senior yg akan meninggalkan pentas pu3 6 hari lagi, pesanan sy, jgn sesekali persiakan undi anda dlm pemilihan saf kepimpinan pu3 bhgn pada 19.10 ini. Undi anda adalah mewakili pu3 caw anda. Gunakan akal fikiran, kebijaksanaan, kewarasan & kematangan dlm menunaikan tanggungjawab adik2 pada hari ahad ini...SELAMAT BERSIDANG!

Anonymous said...

salam..
kd sume para perwakilan, diharap anda dpt membuat pemilihan yg paling terbaik dikalangan yg baik..jgn kita mengikut emosi..guna lah akal fikiran..lakukan yg terbaik utk puteri kita..
gd luck..

WILAYAH KINI said...

Wilayahkini berharap dapat interview Liza dan Mona. Cadangan diterima ?

Anonymous said...

cadangan diterima..itu yg seelok2nya..melalui dr situ kita dpt lihat siapa yg lebih berkaliber hanya menerusi butir bicara mereka

WILAYAH KINI said...

Kepada Liza dan Mona , diharap dapat emel jawapan kepada soalan - soalan berikut :
1.Apakah visi dan manifesto anda ?
2.Apakah pembaharuan yang akan dilakukan selepas menang?
3.Apakah pendapat anda mengenai hala tuju Puteri Wilayah Persekutuan.
Sila emel ke wilayahkini@gmail.com

Anonymous said...

assalamualaikum....

akhirnya semuanya terjawab....

cik azliza telah sekali lagi mempertahankan jawatan sebagai ketua puteri umno bahagian seputeh... TAHNIAH!!!!

manakala bagi mengisi kekosongan naib ketua puteri pula cik zalilawati menang menjawat jawatan ini.... TAHNIAH!!!

kepada AJK serta G10 dan G2 tahniah saya ucapkan.. moga para puteri semua dapat menjaga tanggungjawab yang telah diberikan ini... kamu semua menang... maka jalanilah tanggungjawab kamu dengan baik .. bijak... dan saksama...

kepada puteri yang kalah... kamu semua janganlah berdiam diri sahaja.... ini adalah adat pertandingan sahaja... marilah kita tetap bersama sama menjalankan tanggungjawab kita sebagai ahli puteri!!!!

syabas azliza dan wati....all d best.....!

Fatim said...

Tahniah Za and Wati... all the best to both of you

Fatim

Anonymous said...

SEPERTI YANG KU JANGKA TERJADI,MENANG SEKALI LAGI....

Akhirnya...

Azliza menang besar seperti yg dijangka utk mempertahankan jawatan bg penggal yg ke-3.

tahniah kpd line up puteri seputeh yg baru.tunaikan amanah dan kepercayaan yg diberikan dengan penuh rasa tanggungjawab.

semoga Pu3 seputeh akan terus gemilang.

Anonymous said...

salam,,,,,
dah terbukti kepimpinan azliza dan wati masig strong.... kepada yang menang tahniah dan selamat berjuang.yang kalah usah meratap dan senyap jer....sama-samalah memperjuangkan parti. jgn pertandingan ni jadi jurang dan luntur semangat u all.kepentingan peribadi campak jauh-jauh.udah-udah ler nangis tu,,,,,,,

Anonymous said...

salam..
alhamdulillah kali ni azliza menang lg..tahniah di atas kejayaan beliau..ini menunjukkan yg pu3 seputeh masih memerlukan kepimpinan azliza..bg wati (bekas su pu3) tahniah juga.semoga pu3 seputeh terus sukses..ajk2 baru yg dilantik tahniah..semoga anda semua dpt bekerjasama dgn baik..
diharapkan kali ni tiada lg pembatalan meeting seperti yg dilakukan oleh Kb seputeh t'hdp cwgn2 yg tidak mencalonkan org2 beliau

wati said...

salam....
tq to semua yg telah memberi sokongan kpd wati. dan terima kasih utk segala ucapan tahniah. tiada sokongan u all pun tak leh gak. jom lah sama2 kita mantapkan lagi pu3 seputeh.

Anonymous said...

saya come across this blog by accident n decided to read all of it. im just a 17years old, but i know what im saying is quite right. setelah membaca komen2 makcik2 smua, saya dapat melihat betapa sempitnya pemikiran kebanyakan anda smua. kutuk mengutuk. lagi satu, walaupun saya x kenal siapa auntie mona ni. tapi x puas hati yang dia kena kutuk habis2 . sedangkan dia mencuba. DIA MENCUBA! yang korang yang tak mencuba ni kutuk gila2 ni apesal. kalau komen sikit2 tu xpela kowt. tapi 98% komen yang diberi ni.. DASYAT SUNGGUH! nampak sangat smua ni PRO KAKI NGUMPAT.sebagai contoh, yang ini "Ke nak publisiti murahan???maklumlah dah confirm takkan menang (cium bau menang pun jgn harapla) tp glamer punya pasal lawan je la tak.Al maklumlah liza tu sape tak kenal satu wilayah kenal.so tak dapat ganti liza tumpang tui glamer liza pun jadi la.." saya sebagai remaja, yang baru nak meningkat umur 18tahun, rasa amatlah malu.. and of course, SHOCK!! macam ni ke pemikiran2 pu3 UMNO. OMG x matangnya.. macam ini ke pemikiran orang dewasa?? kalau macam ni la.. saya betul2 berharap sungguh2 yang saya x end up becoming like all u kakikutuk. u guys should be ashamed of yourself. bertaubatlaa.. be positibe la auntie. saya ni bukanla baik sangat, tp benda ni mencerminkan diri kita.. kaum kita.. memgata sesama sendiri..