Tuesday, October 21, 2008

PUTERI SEPUTEH : AZLIZA PERTAHAN JAWATAN DAN MENJADI TUMPUAN ; MONA KALAH ; ISMALINA PILIHAN PUTERI SEPUTEH !

KUALA LUMPUR -- Ketua Puteri Seputeh Azliza Ahmad berjaya mempertahankan jawatanya dalam pertandingan satu lawan satu denga Mona Leana. Kemenangan Azliza bukan sahaja membuktikan kebolehanya memimpin Puteri Seputeh selama ini, malah sekaligus menangkis segala cakap - cakap politik semasa tempoh berkempen selama ini.
Pertembungan antara Azliza ( gambar) dan Mona , walaupun dilihat begitu panas di awal tempoh perkempenan - khususnya semasa mesyuarat cawangan - namun Azliza dikatakan bertindak dengan tenang dan sistematik - sebagai salah seorang pemimpin puteri yang berpengalaman di Wilayah Persekutuan.
Azliza juga akan bertanding bagi jawatan Exco Puteri UMNO Malaysia pada pemilihan parti tahun depan dimana beliau dilihat sebagai salah seorang calon yang berpotensi untuk menang.
Bagi jawatan Naib Ketua Puteri pula dimenangi oleh Zalilawati yang juga merupakan bekas Setiausaha Puteri Seputeh.
ISMALINA PILIHAN SEPUTEH
Sementara itu, Puteri Seputeh turut mencalonkan Datin Ismalina bagi jawatan Ketua Puteri Nasional. Apakah nama Azliza akan dipertimbangkan untuk menduduki salah satu jawatan tertinggi Puteri UMNO Wilayah Persekutuan selepas jawatan Ketua Puteri dan Naib Ketua Puteri WP telah kosongkan oleh Azlinda Rashad dan Ismalina Ismail ?

30 comments:

Fatim said...

Za, tahniah diatas kemenangan tempohari. All the best to both of you.

Fatim

peminat Liza said...

Tahnniah Liza .

Fatim said...

Pandai korang songlap gambar dia from my blog ye... kena charge nih...

Anonymous said...

tahniah za...all the best ok...gud job!

Buntal...

Anonymous said...

TAHNIAH!!semoga pu3 seputeh terus sukses..dan sume ajk azliza yg baru dilantik, semoga dpt bekerjasama dgn baik antara 1 sama lain..all the best 2 all of u..

pu3 seputeh said...

Tahniah kepada liza dan wati juga ajk pu3 yang telah terpilih.semoga anda semua dapat menjalankan tugas dan amanat yang dipertanggungjawabkan. All the best n hope makin banyak aktiviti yang akan dijalankan oleh puteri Seputeh.

Anonymous said...

tak perlu nak duduki kerusi tertinggi di wp/nasional jika bahagian calon tersebut adalah kubu kuat parti pembangkang.

suara umno di seputeh contohnya, tenggelam entah ke mana & penduduk setempat pun tak peduli nak dengar.

perlu buktikan sesuatu dahulu jika hendak layak dengan merit & tanpa dipersoalkan oleh umno sendiri.

cikgi2 said...

anonymous ....

ini pemilihan dlm umno.fikir dulu le sebelum nak kutuk2org. tempat lain pun kubu kuat pembangkang. anda tu baguz sgt ke nak menilai org? dah ade org volunteer nak bekerja utk umno anda sibuk perlekehkan org. tgk diri sendiri dulu la.

Intai-intai said...

Hmmm..boleh sy tau? Calon dr bhgn mn yg parlimennya bukan kubu kuat pembangkang...kalau ada pun calon yang parlimennya msh dipegang BN, adakah calon puterinya ada kekuatan n sokongan di peringkat puteri UMNO di seluruh bahagian di WP. Moralnya, dlm keadaan negara menghadapi 'hentakan' phk pembangkang, ahli umno terutamanya sayap puteri sendiri perlu BERSATU.. Pd pandangan saya, s.ada parlimen sstu calon tersebut dikuasai pembangkang atau tidak, bukan faktor plg utama utk diambil kira... Yg ptg, adakah calon tersebut diterima oleh sayap puteri di semua UMNO Bahagian di WP.. Boleh menabur khidmat dan pengalaman... UMNO hanya kukuh dan dapat bertahan HANYA jika ahli-ahli bersatu.. Fokus kita yg plg penting sekarang ini ialah utk merampas kembali WP dr tgn pembangkang pd PRU 13 nanti...

Anonymous said...

Tahniah kerana menang dengan penuh bergaya dan bermaruah.Azliza 59,Mona Liana 19.Terbukti kredibiliti kepimpinan anda tidak goyah walau seinci.Teruskan Perjuangan..

CICI said...

Anonymous..Azlinda Rashad dulu pun dari Kepong..tempat pembangkang gak.Boleh je jadi KPUN.Apa beza??

Cuba bagitau berapa parlimen dlm wilayah ni bukan dipegang oleh pembangkang sekarang?Cuma Setiawangsa,Putrajaya dan Labuan je.Sape calon2 antara 3 parlimen ni yg layak dan berpengalaman?nak komen pun pakaila logik akal.kalau bukan Azliza pun ada lagi calon senior tp dr parlimen yg dipegang pembangkang jugakla.

makanya hujah tu kurang bernas kalau calon yg dipilh tidak boleh dtg dr kawasan pembangkang sebab majoriti semuanya di bawah pembangkang,dah xde pilihan pun.

Sshhhhh said...

Kita setuju dgn pdpt sis intai2 & sis cici... Dgn senario politik yg 'terumbang-ambing' masa kini, bg pemilihan di peringkat negeri & nasional, pemilihan calon perlu mengambil kira pelbagai aspek. Apatah lg, WP kini 'dipegang' pembangkang.. Tenaga, semangat & gerak kerja generasi muda/puteri perlu dipulih & dipertingkatkan dgn segera demi menghadapi 'serangan' phk pembangkang yg semakin 'rakus', terutamanya bg persiapan menghadapi PRU13...

perwakilan cwgn said...

Tahniah K.Liza,menang besar.Sepatutnya tidak perlu dipertandingkan pun.Memang tak nampak lagi sesiapa yg layak.Mona tu jauh sangat nak dibandingkan dengan k.liza.peraturan dan perlembagaan pun tak pandai lagi mcmmana nak memimpin.

Tapi satu yg pasti kemenangan k.liza satu tamparan hebat kepada hisham majid.kalau ikut dia yg lebih kempen drpd mona sendiri.kita lihat saja nasibnya Ahad ini.

MARI KITA MANDIKAN HISHAM MAJID DI SEPUTEH....

Jadi KB pun tak menguntungkan puteri seputeh kalau tak jadi lagi la tak merugikan langsung.

Pak Ngah said...

SETUJU.....

Buang hisham majid dr seputeh.Berlagak,tak mesra rakyat,kepala angin.Mcm ni ke pemimpin.

Bukan nak bg org bersatu.semua peringkat dilagakannya.

Kita tak perlukan penyumbang perpecahan di seputeh.kita perlukan org yg boleh menyatu padukan semua org,barulah boleh dapat pasukan yg mantap.barulah org tabik sikit dgn seputeh.

G10 puteri seputeh said...

Hisham Majid hai la Hisham majid.Apa sudahnya nasib pencatur utama dan kempen manager mona liana ni agaknya.

Apa-apa pun kita tengok je la nasibnya Ahad ni.

Mona dah jatuh tersungkur,datuk pun nak ikut tersungkur sekali ke? Dipersilakan.kalau tak paham bahasa kami sendiri boleh tolong tolakkan bg jatuh.

G10 puteri confirm tak bg kat Datuk...

Sahabatmu said...

Tahniah Azliza atas kemenangan besar ahad lalu sekaligus mempertahankan jawatan bagi penggal ke-3.

Memang u wajar dapat kedudukan tu.teruskan perjuangan ke peringkat yg lebih tinggi.Kami sentiasa di belakang kamu.Pedulikan apa org nak kata.Penyu menangis tiada siapa pun yg tahu...

Mak Engku said...

Tahniah Azliza kerana menang penuh bergaya dan bermaruah.

Bagus jugak bila kita dipertandingkan dan akhirnya menang besar.barulah bleh tabik sikit drpd tak diprtandingka akibat kompromi y akhirnya menyebabkan ketidakpuasan hati kerana kononnya tidak ada keadilan.

Menang bertanding maknanya kewibawaan dan kepmpinan telah teruji.Barulah akan lebih arif dan mahir bersilat dlm politik.

Anonymous said...

TAHNIAH kepada Azliza,

Penat lelah ko berbaloi jugak akhirnya..

Aku setuju gak ngan statement Mak Engku tu..

Menang bertanding maknanya kewibawaan dan kepimpinan teruji.
Tapi..
Menang tak bertanding plak maknanya.. bukan tak teruji...cuma orang lain tu yg tak brp berani nak uji...pastu ckp belakang..tak puas hati..
cehhh...cam tu la Melayu..mana pernah puas hati..

Dalam idop nie..mmg takleh nak puaskan hati semua orang...

Anonymous said...

cici..sebab tu umno wp kalah teruk aritu n hilang lagi kerusi kat wp..habis titiwangsa, bdr tun razak n lembah pantai lingkup..kena belasah bila pemimpin dari bahagian yg tak perform..nasib la menang kat labuan, putrajaya & setiawangsa ( ini pun sbb undi pos).

sama la jugak kalau pm kita kekalkan dari negeri yg kalah..

kita suma pun tak ingin lantik bakal pm dari negeri pembangkang macam kelantan contohnya.

Mantan Naib KPB Seputeh said...

Salam adik2 pu3 seputeh...

Tahniah kpd Azliza & the team (especially otai2 pu3) krn berjaya mengekalkan saf kepimpinan anda bg penggal ke-3. Kemenangan bsr selama 3 penggal bkn bermakna adik2sudah 'selesa', tetapi harus dijadikan sbg pencetus azam utk menjadi pemimpin & memimpin dgn lebih baik dr yg sebelumnya. Jgn sesekali dipersiakan amanah & kepercayaan ahli2 anda. Perkuatkan ukhwah di klgn ahli2 pu3 seputeh.

Kpd mona liana & the team, jgn sesekali meminggir diri, sblknya bljr utk bekerjasama dgn kpimpinan yg sedia ada... Ingatlah t.jwb anda kpd ahli2 pu3 caw...Ingatlah t.jwb anda kpd parti & anak bangsa kita...

Kpd adik2 ajk pu3 bhgn yg br dipilih, timba ilmu & pengalaman dr senior anda & berilah komitmen 200% kpd pemimpin yg adik pilih...

SELAMAT BERKHIDMAT....

Anonymous said...

Assalamualaikum...

Kepada Ketua Bahagian Seputeh (Datuk Hisham Majid) selamat bersidang pada 26/10/08. Seandainya Tuan kalah itu adalah adat bertanding...Seandainya diberikan mandat lagi oleh perwakilan, lipat gandakan usaha Tuan. Saya doakan semoga Tuan berjaya.

gegar said...

Kalau perhubungan negeri nak ambil kira bhw calon KPWP/naib perlulah dr Parlimen yg msh di tgn BN mk labuan/putrajaya/setiawangsa je lah pilihannya.

Setiap KPB di WP ada kelebihan & kekurangan di dlm kpimpinan mereka.
Tp kalau nak di ambil kira faktor yg kat atas td, persoalannya, kalau labuan, KPBnya mmg o.k tp dok jauh sgt..dia di sana & 12 bhgn lg di sini. Setiawangsa pulak, KPBnya pun ok gak tp msh baru ngat pgg jwtn KPB (bl menang ari tu). Kepimpinannya di peringkat bhgn pun belum teruji.Mmm....putrajaya pulak, KPBnya msh dikira junior (msh ada lg senior dr bahagian lain) tp yg ptg sekali, adakah dia sendiri diterima di semua peringkat pu3 di WP. Kita pun kenal dia tp...mmm..lu sendirilah pikir! Di bhgn sendiri pun, ms mesy pwakilan pu3 caw2, hy dpt 5 pencalonan berbanding phk lwn 10 pencalonan.. x taulah betul ke tak. Ni org ckp. Tp yg jelas penerimaan ahli2 pu3 bhgn sendiri pun tlh terkulai. Nasib baikla kompromi..x pertandingan (biaselah bhgn Tengku Adnan). Tp kita dgr KPB Putrajaya mmg nak sgt pgg jwtn KPWP.

Tp kita x kisahlah sesiapapun...Yg ptg, mampu memimpin di peringkat negeri & kepimpinannya diterima di bahagian sendiri & jg diterima oleh rakan2 pu3 bhgn2 di bhgn lain...& yg utama hdklah dr org wilayah sendiri...

Sebenarnya, sesiapa pun yg nak pgg jwtn tinggi di peringkat pu3 WP, perlulah kepimpinannya diterima majoriti ahli2 pu3 WP sendiri...Kalau nak dipikirkan, dlm keadaan WP di tgn pembangkang, tiada gahnya pun kalau jd ketua/naib KPWP...Keadaan x mcm dulu lg...Yelah dulu WP kita punye...

Tehran Isfahan said...

saya nie pengemar membaca blog jadi salah satu daripada blog yang saya baca adalah wilayahkini. saya tertarik dengan apa yang dikatakan oleh Gegar yang mengatakan bahawa puteri bahagian putrajaya hanya dapat 5 percalonan dan ada kompromi agar tidak ada pertandingan kerana Tengku Adnan. Saya tahu apa yang berlaku sebenarnya. Biar saya betulkan fakta. Fakta pertama saya bukan puteri umno bahagian putrajaya dan bukan puteri mana mana wilayah pun. Sebab saya nie rapat dengan tengku Adnan. Saya analyst politik dia. Anyway, ketua puteri bahagian putrajaya dapat percalonan dari semua semua cawangan. Tidak ada kompromi dan tengku adnan tidakmasuk campur dalam urusan puteri sebab mahukan puteri ini bebas daripada pengaruh atasan. walaubagaimanapun....orang yang menentang tu takut mungkin dia merasa malu sendiri kerana ditolak oleh semua cawangan atau merasa malu kepada kawan kawan jadi nak cover line dia cakap macam tu sebab saya dengar sendiri dia kata macam tu....so please get your facts right. kalau kita nak jadi pemimpin atau pemerhati politik ..kita jangan buat andaian yang tidak bermaklumat. andaian pun mesti ada maklumat tepat supaya andaian kita ini credible. so saya nasihatkan agar anda semua mendapatkan maklumat tepat. Siapa sudi bacalah blog saya analisispolitikmalaysia.blogspot.com --- selamat membaca.

Anonymous said...

Tahniah Sriwani KPU3 Setiawangsa,dengar khabar nak adakan jamuan Silaturrahim dekat Pejabat Wakil Rakyat Setiawangsa,baguslah lepas bertanding satukan balik saf kepimpinan,Sriwani Sabtu pernah dipilih olih perwakilan PU3 menyokong usul jualan rumah PPR pada ketika persidangan perwakilan UMNO Bahagian Setiawangsa...ketika itu masih muda dengan PU3 ,dia cukup berani bahas usul ,kehebatan terserlah dari awal lagi didoakan Kepimpinan Sriwani akan bertambah berjaya dan yang terbaik dilahirkan olih Zulhasnan selain Rozi. Tahniah adik-adik PU3

pu3 seputeh said...

Salam...

segmen ni utk Seputeh,apsal lak seriwani nak inter-frame kat sini.nak tumpang glamour ke sebab takde langsung topik khas utk si wani lembik ni.

Sokong Pu3 Seputeh said...

saya setuju wahai pu3 seputeh.. ini segmen SEPUTEH, bukan SWANGSA... ada yang kurang nampak mungkin..
kalau setakat nak wish tahniah kat wani lembik tu korang telepon jelah dia pasal kami di WP ni tau perangai dia, cuma orang2 mcm korang ni aja yang kurang arif ngan perangai dia... kita tunggu dan lihat apa yang dia nak buat kat SWANGSA tu..
Dengan ini, segala cita mita pasal wani, sila ke segmen yang betul ye... salam

KWN BAIK HISHAM MJ said...

HAHAHA..GUA DAH CKP SI MAMAT NI (HISHAM MAJID ) LU TAK LAYAK JADI KB SEPUTIH...LU KOSONG BEB..LU LEBIH DGN GAYA JE...SIANG MALAM KLIP BUTANG SAMPAI KE TENGKOK..SAMPAI PENGIKUT LU YG MASUK AIR TU PUN IKUT STAIL LU..LU DGN LAGAK LEBIH2..SOMBONG BODOH...PR DI BATU TALAM LU TAK RETI NAK BUAT APER..TAPI BERLAGAK MCM PANDAI..BLEH BELAH LU HISHAM MAJID..KPD KETUA PUTERI SEPUTEH TAHNIAH DI UCAPKAN BERJAYA MENPERTAHANKAN JAWATAN...KEKALKAN PIPI YG TEM**** TU....HEHEHE JGN MARE USK JE..OK BABAI

perwakilan pu3 caw said...

Nora & Sherry...awatla hang dok kempen2 kat pu3 benda yg x betul...Sherry, hang tu kelulusan keahlian sbg ahli umno pun belum lulus lagi... Nora lak...apala dok kempen tah ape2, kacau bdk2 jer...dok kempen kt mesy pu3 ari tu x sah sbb depa x lantik hang sbg pengerusi tetap...Nasihat aku la, jgnlah tunjuk sgt kebodohan diri sendiri nora...belajarlah dr mantan naib ketua puteri kita tentang peraturan & perlembagaan. Nak jd pengerusi tetap, bukan stkt syok & bangga org akan duduk dgr kata hang ms mesy, plg penting ilmu di dada & minda & sentiasa tenang, x emosi & matang & BIJAK. Tp hang.... Satu lg bukan ke ms lepas calon ketua puteri hang kalah bertanding ketua puteri, hang bg sms kat KP Bhgn & KPC hang kata nak letak semua jawatan dlm umno tmsk jwtn pengerusi tetap yg hang menang tanpa bertanding..tp awat senyap je ek...ada takut kaa.
Nasihat aku nora & sherry, jdlah manusia yang semakin bijak...bukan SEBALIKNYA...

sayang puteri2 ku said...

salam,

saya setuju dgn perwakilan pu3 caw.
cek lah perlembangaan dulu. jgn pakai hentam saje. malu lah. udah2 lah kacau pu3 ni. drg dah bosan dan meluat. bawa cerita2 yang tak betul. jgn suka buat fitnah dik. dosa tau. dah kalah buat cara kalah. jgn nak buat kacau. free2 dapat dosa. jauh majoriti k.liza dan k.wati menang. kami masih mahu mereka. pu3 tak mempunyai masalah. masalah kami adalah korang. mengacau keamanan pu3 seputeh. kami tidak mahu dikacau. "fed up fed up fed up fed up fed up fed up fed up" dgn mona liana, azian, sherry, nora dan sewaktu dengan nya. jgn sampai pu3 seputeh hilang sabar dengan korang. kami masih bg muka korang datang jumpa kami. harap maklum.

lepas ni kita concentrate aktiviti kita. jom aerobik setiap hari ahad. mari kita sihat kan badan dan buka minda. lagi best dari pergi mengukut dan memfitnah orang.

sayang puteri2 ku said...

salam,

wahai mona, azian, nora, sherry dan sewaktu dengan nye. udah2 lah mengutuk dan menfitnah org. dosa dik oi. kami nak k.liza dan k.wati lah. tak faham ke. lagi 1 tlg lah baca perlembagaan. jgn pakai hentam je. kami masih bg muka lagi kat korang. jgn sampai kami tak nak jumpa lansung. kami ni dah fed up fed up fed up fed up fed up dgn korang semua.

mari kita pergi aerobik lg best. sihat kan badan dan minda. setiap hari ahad.