Tuesday, May 12, 2009

AKHIRNYA SARINA JADI KETUA PUTERI WP YANG BARU ; FIONA NAIB !

Kuala Lumpur Mei 12 -- Akhirnya Ketua Puteri UMNO Bahagian Cheras Sarina Syarif yang dipilih untuk memimpin Pergerakan Puteri UMNO Wilayah Persekutuan. Manakala Ketua Puteri Segambut Huzry Fionnawathy Huseein pula dilantik sebagai Naib Ketua Puteri UMNO Wilayah Persekutuan. Perlantikan Sarina dan Fiona melenyapkan segala spekulasi dan desus - desus mengenai sipakah bakal dilantik sebagai Ketua dan Naib di Wilayah Persekutuan.
Sementara Ketua Puteri Bandar Tun Razak Zauyah Zainuddin yang sebelum ini diramalkan bakal dilantik sebagai Ketua Puteri Wilayah Persekutuan, dilantik sebagai Ketua Biro Jawatankuasa Latihan Sahsiah dan Unit Khas Pilihanraya manakala Ketua Puteri Setiawangsa Seri Wani Sabtu pula dilantik sebagai Ketua Biro Pelajaran.
Untuk rekod, Zauyah dan Seri Wani merupakan Exco Pergerakan Puteri UMNO Malaysia yang menang pada pemilihan Puteri UMNO baru - baru ini.

21 comments:

CikSenget a.k.a Selendangpink said...

Tahniah Sarina dan Fionna. Di harap dengan perlantikan baru ini akan dapat memantapkan lagi Puteri UMNO WP. Jgn menjadi semakin lesu seperi sebelumnya.

P/S : Wilayahkini tak letak kredit pun kt blog puteri segambut coz u all copy pic Fionna dari blog kami.

Anonymous said...

Selamat Berjuang.

Anonymous said...

TAHNIAH buat Sarina & Fiona,

Selepas ini harap2..janganlah ada suara2 sumbang yg KONDEM mana2 pihak lagi..

Semuanya dah BERSATU & BERSEDIA untuk BERKHIDMAT kepada seluruh warga Wilayah.

Jangan sibuk jadi MAMI JARUM cucuk sana cucuk sini..kalau tak berhenti jugak drp memecahbelahkan kawan2 sendiri ..tak tau la aku... apa sebenarnya yg korang nak dlm UMNO nie..

Lu pk la sendiri...pk masak2 beb!!
Kita ada dipertanggungjawabkan atas setiap perbuatan kita di SANA sok!! INGAT tuuu??!!!

Mantan... said...

Salam

Kini terlerailah tali yang tersimpul...Tahniah kepada mereka yang telah diberi amanah untuk melaksanakan t.jwb kpd ahli pu3 s.ada di peringkat WP & malaysia umumnya. Bagaimanapun kpd KPB2 di WP berikan lebih fokus & gerakkan langkah yang lbh berkesan di peringkat bhgn msg2. Itu lbh penting. Tanpa mereka, anda tdk berada di tpt anda sekarang. Jgn terlalu berpolitik sehingga mengabaikan perkara yg sepatutnya...Selamat BERKHIDMAT kpd semua di segenap peringkat!!!

Anonymous said...

tahniah kak fion!!!




dr barisan AJK Pu3 Segambut....

net522 said...

Tahniah....kepada kak sharina ucapan dari kami dari AJK dan ahli2 Puteri UMNO Bahagian Cheras. kami akan sentiasa menyokong akak.

Kepada Kak Fiona tahniah juga diucapakan



PU3 cheras

Anonymous said...

macam la tak ada perempuan lain yang nak dilantik jadi ketua puteri kat wilayah ni.aku kenal sangat minah ronggeng ni.apa dia dah buat kat bahagian dia setakat ni?haram...

Anonymous said...

ha... dah mula la nie hasat dengki... dia memang orang yg tak dapat jawatan memang begitu... sabar la ye... cuba laaa pada kelahiran akan datang k...

JANGAN NAK BUAT DOSA ERK...

Anonymous said...

Udah2 lah tuu. jom bersatu demi Agama, bangsa N agama. Tahniah kpd semua yang terlantik. W/pun macam cite didengar kita dah dapat jawapannya.

Anonymous said...

Haaaa...TENGOKKKK???!!!

Dah ada dahhh..SUARA SUMBANG..
DAh MULA dah..MENGATA..

Aku dah sound siang2 dah kat post ke 3 tu haa...

Sekarang nie masa utk bekerja.. jgn SEBOK nak jaja citer2 BURUK..Minah RONGGENG ke haper ke..
Bagi la dia peluang nak buktikan dia boleh.. mungkin DULU dia TAK DIBERI PELUANG nak tunjukkan KREDIBILITI dia.. takut KETUA Pu3 (pada masa tu)TERGUGAT plak.. Kira bagus jugak la..dia tak LAWAN TOKEY..

Kalau ko kenal sangat..dah tentu la ko pun Bhgn Cheras..kan dah mcm2 pgrm dia buat? ko yg tak datang / join pgrm dia.. ko kata dia tak buat haper.. ko nie lagi hareemmmmm..

piut panglima kasim said...

salam perjuangan buat semua...

tahniah pd k.sarina & k.fion.semoga dgn perlantikan ini dptlah kiranye usahakan pengukuhan bersama2 dgn sayap2 lain. pd adik2 yg lain, marilah kita beri kerjasama & bantuan kpd semua pemimpin demi agama, bangsa & negara yg tercinta.

sudah2 la dgn karenah benci membenci sesama kita...

Anonymous said...

tahniah buat Sarina dan Fiona...jangan la lupakan kami di WP Labuan ni k...tq


ahli puteri labuan

saarah hj. ali bashah said...

Salam,

Tahniah buat kedua- duanya, berikan perkhidmatan anda yang terbaik untuk semua puteri tidak kira kem siapa.

tahniah sekali lagi.

Saarah hj Ali Bashah

Anonymous said...

apela ketua puteri m'sia ni...lantikla orang lama dlm puteri..utk memegang ketua puteri negeri..yang layak duduk jadi naib...yang baru xda pengalaman jadi ketua..aper citer ni??? bahagian sendiri pn belum tentu boleh bt pape..

Anonymous said...

Ketua n Naib dah tahu...siapa Pegawai? Dengar cite Azliza nak menyelit n offer diri. Sarina kena pilih yg terbaik...Sarina ni macam nak tunjuk besar aje. Tak bincang pun ngan sape2. dia ingat dia pandai. Belajarlah..ni bukan jawatan utk test power ini utk bangsa. Jangan nak berlagak baguih

Dara lagi said...

dah lesu lah aku ngan puteri nih.... dah macam makcik2...

Anonymous said...

Puteri sekarang dah basi....

Anonymous said...

Anonymous - Monday, May 18, 2009

Ko sendiri tulis...

1) Sarina kena pilih yg terbaik...
- So biarlah dia yg pk semasak-masaknya..sapa pun jadi ketua sure nak yg TERBAIK!

alih-alih....ko kondem dia
1) Sarina ni macam nak tunjuk besar aje.
2) Tak bincang pun ngan sape2.
3) dia ingat dia pandai.
- Mana ko tau dia tak bincang ngan sapa2??? Cuba ko sebut dgn sapa dia kene bincang? (Kalau ikut kata ko la..sapa yg layak?)Takkan dia nak bgtau semua org dia dah bincang ngan Si A Si B..? ke.. pasal dia tak bincang ngan ko.. ko claim dia tak bincang ngan sapa2??

Kemudian...ko jadik +ve balik..
1) Belajarlah..
-Nasihat utk semua org BELAJAR ni mmg bagus la.. semua org kene SENTIASA belajar..proses yg berterusan..

Last2 ko jadik -ve balik...
1) ni bukan jawatan utk test power ini utk bangsa.
- tau pun... pasal bukan utk test power la..dia kene pk baik2.. kalau tak dia jugak yg nak kene menjawapnya...

2) Jangan nak berlagak baguih
- Ayat nie bukan utk SARINA je.. AYAT nie untuk semua.. baik ko.. aku..dan sapa2 jugak..semua kene HUMBLE.. sebab kalau kita ARROGANT..mmg BUNGKUS la next PRU jawapnya..jgn kata Rakyat Menyampah.. aku pun naik meluat tgk korang mcm nie..

PK la..asyik kondem je..bila nak mula keje nie??korang semua dah besa panjang daaahhh...

Gua Puteri Ori said...

Dari penubuhan Puteri, ader ke kita tengok Sarina datang prog Puteri sebelum nie? Tapi tak per, kita bagi dia peluang.
Si KPUM nie satu, saper Peg.Khas, tentu dapat jawatan Top 5 Negeri. Tak berkembang.Menang 6 undi jer,patut lebarkan skop sket tue.
SU Hazalina Titiwangsa,Penerangan Rafiah Wangsamj, Syikin Bendahari (jugak Peg Khas KPUM)
KP lame2 nie, tak der yg layak. Itue lah mesej kami dibawah nie nampak.

KP aku dah 8 tahun jadi Ketua,dalam masa 8 tahun banyak program yg dibuat,dihadiri..masih tak cukup layak lagi nak jadie Top 5! Ibaratkan keje pejabat,tak der peningkatan.Ko suke tak?

Sekurang2nyer bagi ler org yg bertanding Exco aritue.Berkempen kesana sinie tapi tak der nasib. Si Mira Bkt Btg tue,Azliza ker?

Hati panas bebbbbbbb.....ingat Kak Sarina, 4 tahun. Pikir-pikirkan sikit.Bagi org yg blh buat keje - bukan kawan pejabat akak dan kroni jer!

Puteri BB,BTR,Seputeh,Labuan,Batu tak puas ati nie.

Anonymous said...

ketua Pu3 wp yg baru ni,kuat kondem org,dulu semasa aku menjelajah negara dia asyik kondem yg org itu tak mesralah, tak friendlylah,sekarang Allah beri jalan dan lorong utk diperbetulkan....

Anonymous said...

hai geng pu3..
terkejut gak i bila tetiba jer nama sarina di pilih jadi ketua pu3 wilayah sedangkan komitmen sebelum ini x nampak apa pun.pada geng2 pu3 yg kat cheras tu betul ker si sarina ni dah byk buat keje sebelum dia jadi ketua pu3 bahagian ??Kalau nak ikutkan lama join pu3 ramai ahli2 pu3 yg berdaftar tu ahli pu3 dari awal2 penubuhan tetapi tang keje ...adakah perlaksanaan di titikberatkan...rasa2 nye i nak try tya mantan2 ketua pu3 dan ketua pu3 bahagian yang samaada they all know about sarina ni atau tidak...kita zasssssssssssss